Umut Kervanı’ndan İdil’e yardım
Umut Kervanı Yardım Platformu, sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve göç nedeniyle mağdur olan bölge halkı için “Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir” sloganıyla toplanan yardımlar Şırnak’ın İdil ilçesinde sokağa çıkma yasağının kalkması üzerine ilçedeki mağdur halka yardım gönderdi.
Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankası'nda toplanan un, gıda ve giyim malzemeleri, dün akşam saatlerinde kamyonete yerleştirildi ve İdil'de mağdur halka gönderildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Umut Kervanı Yardım Platformu Koordinatörlüğü Masum Ayyıldız, “Bölgemizde başlamış olan çatışmalı ortamdan dolayı yaklaşık 4 ay önce ‘Mazlum ve mağdur halkımıza vakit yardım vaktidir’ sloganıyla bir yardım çağrısında bulunmuştuk. Bu yardım çağrımızdan sonra özellikle sokağa çıkma yasağının kalmış olduğu Cizre ile beraber yardımlarımızı bölgeye göndermeye başladık. Yaşanan olaylarda mağdur olan halkımızın kaldıkları ve göç ettikleri yerlere kamyonetlerce yardımlar gönderdik. Göndermiş olduğumuz yardımlar şu an itibarıyla yetersiz kalmaktadır. Özellikle çatışmalı bölgelerden yakın civar illere göç etmiş olan halkımızın mağduriyetleri katbekat artmıştır. Mağdur halkımıza yardım ulaştırmaktan güçlük çekmekteyiz. Mağdur halkımıza yapılacak yardımlar için kamuoyundan yardım bekliyoruz. Yardım toplama merkezi olarak Batman Umut Der Gıda Bankası'na yardımları topluyoruz.” dedi.
Sokağa çıkma yasağının kalktığı İdil’e yardım malzemelerini gönderdiklerini söyleyen Ayyıldız, “Özellikle son bir hafta içerisinde mağdur halkımızın yerleştiği Kızıltepe, Midyat, Silopi ve Siirt’e yardımlar gönderdik. Son olarak bugünde İdil'e göndereceğimiz yardım malzemeleri inşallah hak sahiplerine ulaşacaktır. Şu an itibarıyla gönderebileceğimiz yardımlar elimizde kalmamıştır. Mağdur halkımıza yardımlarımızın kesilmemesi için herkesten destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 02BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 03“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 04EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 05235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI
- 06TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 07ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 08BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 09BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 10BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 11BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 12YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 13“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 14Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 15VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”




Henüz Yorum yok