DİKA'dan bilgilendirme toplantısı
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) yatırımcı buluşmaları etkinlikleri kapsamında Kocaeli ve İstanbul’da Cazibe Merkezleri Programı bilgilendirme toplantıları düzenledi. TRC3 Bölgesi dışında yaşayan bölge insanlarının, bölgeye yatırım yapmalarını teşvik etmek amacıyla bilgilendirme toplantılarının gerçekleştirdiği belirtildi.
DİKA ülke genelinde düzenlediği toplantılara Kocaeli ve İstanbul’u da ekleyerek Marmara Bölgesi’nde etkinlik alanını ve potansiyelini arttırmak için çeşitli faaliyet ve ziyaretlerde bulundu. Yatırımcı Buluşmaları Etkinlikleri kapsamında bu hafta da Kocaeli ve İstanbul’da toplantı yapan Dicle Kalkınma Ajansı, bilinirliğini artırmanın yanı sıra TRC3 Bölgesi (Mardin-Batman-Siirt-Şırnak) için büyük yatırımların gelmesine aracılık etmeye çalışıyor.
Toplantıların ana konusunu oluşturan Cazibe Merkezleri Programının bilgilendirme toplantıları önemli sayıda katılımcının ilgisiyle karşılaşırken, etkinliklerde oluşturulan yeni proje fikirleri ve işbirliği düşünceleri bölgenin nabzını canlandırmada umut vermeye devam ediyor.
Cazibe Merkezleri Programını Bölge’nin kalkınmasında etkili bir siyaset stratejisi olarak gören ajans, bu programın içeriğini ve teşvikleri yatırımcılara anlatma gayretiyle çok sayıda bölge kökenli yatırımcıyla buluşup kendilerini bölgeye yatırım yapmaya davet etti.
Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ Cazibe Merkezleri Programına verdikleri öneme vurgu yaparak, “Biz bölgeler arası gelişmişlik farkını azaltmayı ve bölgemizi ekonomik açıdan kalkındırmayı amaçlayan bir devlet kurumuyuz. Cazibe Merkezleri Programıyla bölgemize ilk defa pozitif ayrımcılık yapıldığını memnuniyetle söyleyebilirim. Şahsım olarak bu programı son yüzyılda bölgeye olan en ciddi ekonomik politika olarak görüyorum. Bu amaçla başta Mardin olmak üzere, sorumluluğumuz altında bulunan bölgenin yatırımcı için güvenli ve cazip olduğunu da bir kez daha hatırlatmak ve vurgulamak isterim” dedi.
Soru ve cevap kısmının yer aldığı bilgilendirme toplantılarında yatırımcıların konuya olan ilgisi dikkat çekerken, uzun süren diyaloglarda sermayedarların tekrar bölgeye dönme isteği göze çarptı. Bu durum ise düzenlenen programın katılımcılar açısından ne kadar önemsendiğinin ve etkinliğin faydasının bir göstergesi oldu.
Dicle Kalkınma Ajansı Yönetimi ve ekibi, bu etkinliklere destek veren kurum, kuruluşların temsilcilerine, toplantıya iştirak eden katılımcılara teşekkürlerini sundu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 02KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 03BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
- 04BAĞ VE ANTEPFISTIĞI ÜRETİCİLERİNE ERKEN UYARI DESTEĞİ
- 05HÜSEYİN ŞANSİ, UZUNGÖL’DE BATMANLI İŞ İNSANLARINI ZİYARET ETTİ
- 06“TERÖRSÜZ TÜRKİYE, MİLLETİN ORTAK GELECEĞİNİN ANAHTARIDIR”
- 07Batman Asenalar Kadın Futbol Kulübü, 2. Lig’e Yükseldi!
- 08Batman’da İtfaiye Müdahale Etti, Endişe Sevinç Oldu
- 09YILIN İLK YARISINDA 152 BLOK İÇİN YAPI RUHSATI VERİLDİ
- 10HASANKEYF KAYMAKAMI BÖYÜK GÖREVİNE BAŞLADI
- 11“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 12“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 13617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 14“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 15HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI




Henüz Yorum yok