1 Eylül mitingine çağrı
Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Diyarbakır'da 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle düzenlenecek mitinge katışım çağrısında bulundu.
Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda yapılacak “1 Eylül Dünya Barış Günü” mitingine ilişkin Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, Gülistan Caddesi'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Feleknaz Uca, Necdet İpekyüz, Eğitim Sen Şube Başkanı Necati Dadak, SES Şube Eşbaşkanı Deniz Topkan, kayyum ile görevinden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir katıldı. Açıklamada, Yunan Şair Yannis Rittos'un "Barış" şiirinin, "Barış sımsıkı kenetlenmiş elleridir insanların/sıcacık bir ekmektir o, masası üstünde dünyanın/Barış, bir annenin gülümseyişinden başka bir şey değildir" dizelerinin yer aldığı pankart açıldı.
'BARIŞIN SESİNİ YÜKSELTECEĞİZ'
Basın açıklaması öncesi konuşan HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, barış isteyenleri 1 Eylül'de alanlara çağırarak, "Bugün AKP ve MHP ittifakı halklara savaşı dayatmıştır. Bugün bu ittifak HDP'ye baskıları sürdürüyor ve milletvekillerini tutukluyor ama bunda başarılı olamıyor. Bugün aynı ittifak İmralı'da büyük bir tecrit uyguluyor. Bu tecrit aynı zamanda tüm Türkiye'ye, barışa uygulanmış bir tecrittir. 1 Eylül'de Diyarbakır'da tecride dur diyerek barışın sesini yükselteceğiz" dedi.
'İNADINA BARIŞ İNADINA ÖZGÜRLÜK’
Basın açıklamasını okuyan SES Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan ise Diyarbakır’daki barış mitingine katılım çağrısında bulunarak, "Farklı milliyetlerden ve mezheplerden halkların birbirine karşı düşman edilmeye çalışıldığı bugünlerde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü sahiplenmek ve barış mücadelesinin tüm dünya halklarına mal etmek gibi önemli bir sorumluluğumuz var. Bu tarihi sorumluluğu yerine getirmek için barış ve demokrasi arayışları karşısında şiddeti tek çözüm yolu olarak dayatanlara karşı inadına barış inadına özgürlük talebimizi yükseltmek için içeride ve dışarıda barış mücadelesini devam edeceğiz" diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01
- 02ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 03AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 0411 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 05MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 06BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 07BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 08KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 09MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 10YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 11BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA
- 12ELİF NAZ KÖSEOĞLU SOFYA’DAN MADALYALARLA DÖNDÜ
- 13BATMAN TARAFSIZ 12 YAŞINDA
- 14KÜLTÜR VE SANATTA 4,6 MİLYONLUK KATILIM
- 15AÇIK SİNÜS LİFT VE İMPLANT BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ




Henüz Yorum yok