“Batman’da doğa için umut büyüyor”
TEMA Vakfı Batman İl Temsilcisi Evren Arı ve İl Temsilci Yardımcısı Mehmet Yavuz Kaygusuz, İstanbul’da düzenlenen Saha Koordinasyon Toplantısı’na katılarak Batman’daki çevre çalışmaları ve gönüllülük hareketlerini aktardı.
TEMA Vakfı’nın gönüllü örgütlenmesini güçlendirmek amacıyla düzenlenen toplantı, 13–16 Ağustos 2025 tarihleri arasında İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde yapıldı.
Türkiye’nin dört bir yanından 400’e yakın temsilci, gönüllü ve vakıf çalışanının katıldığı toplantıda, çevre ve doğa temalı birçok başlık ele alındı. Batman İl Temsilcisi Evren Arı, toplantıda yaptığı sunumda Batman’da yürütülen çevre koruma faaliyetleri, doğa eğitimleri, ağaçlandırma kampanyaları ve gönüllülük çalışmalarını paylaştı. Arı, özellikle çocukların ve gençlerin doğa bilinciyle yetişmesine yönelik projelerin önemine dikkat çekerek, bölgesel deneyimlerin ulusal stratejiye katkı sağlaması gerektiğini vurguladı. Toplantının öne çıkan oturumlarında Türkiye’deki büyük orman yangınları, yerel savunuculuk hikâyeleri, iklim değişikliği, agroekoloji ve tarımın krizlere çözüm olasılıkları gibi kritik başlıklar tartışıldı. Ayrıca “Yılın Fotoğrafı” yarışması, gönüllülük ödülleri ve atölye çalışmalarıyla gönüllü hareketinin güçlendirilmesine katkı sağlandı.
“DAHA FAZLA GÖNÜLLÜYE ULAŞACAĞIZ”
Evren Arı, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, “TEMA Vakfı’nın güçlü gönüllü ağı sayesinde Türkiye’nin her köşesinde doğa için umut büyüyor. Batman’da sürdürdüğümüz çalışmaların ulusal düzeyde karşılık bulması bizlere güç veriyor. Önümüzdeki dönemde Batman’da daha fazla gönüllüye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0123 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 02500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 03VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 04METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0523 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 06TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 07ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 08SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 09KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 10“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 11BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 12Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 13VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 14TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 15BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI




Henüz Yorum yok