Hastalara Erbane ile müzikli terapi
Hastalara Erbane ile müzikli terapi
Batman Bölge Devlet Hastanesi Psikiyatri servisinde yatan hasatlara müzikle terapi veriliyor. Düzenlenen etkinlikler hasta ve hasta yakınları tarafından ilgi görüyor.
Haftanın belli günlerinde hastalara Erbane ile müzik etkinliği düzenleniyor. Sağlığından ötürü yataktan çıkamayan bazı hastalara ise isteği durumunda yanına giderek başucunda ona müzik ziyafeti veriliyor. Servis hemşirelerinin gönüllü olarak verdikleri erbane etkinliği hasta ve hasta yakınlarını mutlu ediyor.
MÜZİK TEDAVİNİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI
Tedavinin bir parçası olan müziğin etkilerine ilişkin hastane Psikologlarından Medine Çatak Kış, “Tedavinin en iyi yollarından biri, en etkili olanı müziktir. Depresyon, stres, sinirlilik, panik atak, uykusuzluk, dikkat dağınıklığı, baş, boyun, bel, kas ve eklem ağrıları, diyabet, hiperaktivite, öğrenme güçlüğü gibi problemlerin çözümünde yardımcı tedavi olarak kullanılıyor. Müziğin, hastanın aklı ve ruhi güçlerini artırmak için kullanılması lazım. Tedavinin amacı hastalıkla mücadele için cesaret vermek ve hastayı sevdiği insanlarla bir araya getirmektir. İnsanlar kederini sevincini müzikle bildirir. Hasta ve hasta yakınlarımız bundan son derece büyük keyif alıyorlar” dedi. Hasta refakatçisi Ahmet Akman şöyle dedi, “Oğlum hastanede tedavi görüyor. Bende yanında refakatçiyim. Bu tür etkinliklerle yatan hastalar ve refakatçileri kendimizi daha hissediyoruz. Bunun için teşekkür ediyoruz.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 02KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 03HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 04BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 05BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 06CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 07KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 08EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 09BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ
- 10FİLİSTİN FİLM GÜNLERİ BATMAN’DA
- 11BATMAN GARI’NDA EĞİTİM VE TATBİKATI
- 12TÜRKAN “MECLİS KARARLARI, GAZETELERDE YAYIMLANMALI”
- 13TİCARET BORSASI’NDAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEK
- 14HABİZBİNİLİLERDEN, KIZILAY'A KAN BAĞIŞI
- 15YENİ ARAÇLAR, HİZMETTE YENİ KOLAYLIK




Henüz Yorum yok