Uyuşturucuyla mücadele toplantısı yapıldı
Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulunun 15. Toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantıya; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Ardıç, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Topuz, kamu kurumlarının yöneticileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri katıldı.
Vali Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde kurulan Madde Bağımlılığı Mücadele Alt Komisyonu tarafından gerçekleştirilen önleme, tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili kurula sunum yapıldı.
Sunumun ardından toplantıda; daha önceki İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulunda alınan kararlar ve gerçekleştirilen faaliyetler görüşülerek, kurul üyeleri ve STK temsilcilerinden uyuşturucu kullanımıyla daha etkin bir şekilde mücadele edilmesine yönelik yapılması gerekenler görüşüldü.
“Uyuşturucu kullanan sayısında artış var”
Uyuşturucu kullanımının çağımızın en büyük hastalıklarından biri olduğunu belirten Vali Deniz, gelişmiş toplumlar vatandaşlarını bu hastalıktan kurtarmak için milyar dolarları harcayarak mücadele ettiğini ifade etti. Batıya oranla Türkiye’de uyuşturucu kullanım oranının daha düşük seviyede olduğunu belirten Deniz, gün geçtikçe ülkemizde de uyuşturucu kullanan sayısında artışın olduğunu vurguladı.
Batman’da uyuşturucu kullanımının engellenmesi için başta aileler, eğitimciler, muhtarlar ve kurumlar olmak üzere herkese büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Deniz, ivedilikle ilgili kurumların koordineli bir şekilde okul çevrelerine ve parklara denetimlerin yapılması talimatını verdi.
Kurumlar arası koordinasyonun önemine değinen Vali Deniz, uyuşturucu ile mücadelede kurumların işbirliği içerisinde çalışarak daha etkin sonuçların elde edileceğini vurguladı.
Toplantı alınan kararların ardında sona erdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 02GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 03ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 04STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 05YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI
- 06TGK AKADEMİ ANKARA’DA HİZMETE AÇILDI
- 07KUZEYDOĞU ÇEVRE YOLU BATMAN TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK
- 08PETROLSPOR, SOL BEK SUBAŞI’YLA ANLAŞTI
- 09OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 10BATSO, ŞEHRE YÖN VEREN BİR KURUM OLMALI
- 11Tımok Tavla Turnuvası Tamamlandı
- 12BATMAN BELEDİYESİ PERSONELİNE HAREKET YAŞI TESTİ
- 13KARATAŞ, GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİ AĞIRLADI
- 14MEZARLIKLARDA KURU OT TEMİZLİĞİ
- 15“TOPRAĞI YAKMAK, GELECEĞİ YAKMAKTIR”




Henüz Yorum yok