Batman İl İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı
Batman’da istihdamın artırılmasına yönelik İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen toplantıya; Vali Vekili Serap Özmen Çetin’in yanı sıra, Batman Belediye Başkan Vekili Abdulvahap Asma, kamu kurumlarının yöneticileri, meslek odaları, sendika ve STK temsilcileri katıldı.
İl düzeyinde istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesi ile ilgili geliştirilebilecek olan politikalara katkının sağlanması gibi konuların görüşüldüğü toplantı Vali Vekili Çetin’in konuşmasıyla başladı.
Konuşmasında istihdamın artırılması ve işsizliğin önlenmesinde özel sektörün tecrübelerinden istifade etmenin önemli olduğunu belirten Çetin, “Yapılan bu toplantıların amacı, tarafların bir araya gelerek, özel sektörün tecrübe, birikim ve deneyimlerini konuşmak ve paylaşmaktır. Cazibe merkezleri kapsamında bulunan ilimizdeki işverenlerin devletin kendilerine sunduğu işsizlikle mücadele ve istihdamın artırılmasında son derece önem arz eden teşvik ve hizmetlerden daha fazla yararlanması yönünde her türlü kolaylık gösterilecektir. İlimizdeki iş gücü piyasasının arz-talep, istihdam, eğitim durumu, mesleki eğitim ihtiyaçları, işsizlikle mücadele ve dezavantajlı gruplara yönelik geliştirilebilecek politikaları görüşmek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere düzenlenen bu toplantılar önemlidir.” dedi.
Toplantı, İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz’in kurula yaptığı sunumla devam etti.
Yapılan konuşma ve bilgilendirmelerin ardından toplantı, kurul üyeleri tarafından ilde istihdamın artırılmasına yönelik görüş ve önerilerin ele alınıp değerlendirilmesiyle sona erdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BA-MED’DEN 26 HAZİRAN’DA UYUŞTURUCUYA KARŞI FARKINDALIK ÇAĞRISI
- 02Dağ Keçisi Yolunu Mu Şaşırdı? Yaklaşık 50 Yıl Sonra Yeniden Görüldü
- 03MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU
- 04VALİ CANALP’A ÖZEL GÜVENLİK HAFTASI ZİYARETİ
- 05TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
- 06PORTEKİZLİ BENNY, PETROLSPOR’A İMZA ATTI!
- 07BATMAN’DA ÖĞRENCİLER KARNELERİNİ ALDI, YAZ TATİLİ BAŞLADI
- 08KALDIRIMLARDA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
- 09MÜDÜR CİĞER, OKUL İNŞAATLARINI İNCELEDİ
- 10ESAT EKREMOĞLU, MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELI’Yİ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
- 11Temizlik Ekipleri Sahada Çalışmalarına Devam Ediyor
- 12UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 13Batman Çayı’nda mahsur kalan 5 kişi kurtarıldı
- 14Batman Çayı’na düşen vatandaş kurtarıldı
- 15EBRUYA GÖNÜL VERENLERİN ESERLERİ SANATSEVERLERLE BULUŞTU




Henüz Yorum yok