BİTKİSEL ATIK YAĞ TOPLAMA YARIŞMASI SONUÇLANDI
Batman Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir yaşama katkı sağlamak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Atığını Getir, Ödülünü Götür’ sloganıyla düzenlenen Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması kapsamında, vatandaşlar evlerinde biriktirdikleri bitkisel atık yağları geri dönüşüme kazandırmaya davet edildi.
Yarışmada en fazla atık yağ getiren katılımcılar ödülleri, Valimiz Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü/ Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Muzaffer Özkan tarafından verildi.
BİTKİSEL ATIK YAĞLAR TOPLANACAK, DOĞA KORUNACAK
Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, etkinliğin temel amacının özellikle evsel bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesinin önüne geçmek ve doğayı korumak olduğunu vurgulayarak “Bitkisel atıklar doğaya ve suya ciddi zarar vermektedir. Özellikle 1 litre atık yağın, 1 milyon litre içme suyunu kirletebildiği düşünüldüğünde bu yarışma, hem çevresel farkındalık oluşturmak hem de geri kazanım yoluyla ekonomiye katkı sağlamak açısından önemli bir adımdır” ifadelerini kullandı.
Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ilerleyen süreçte okullar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde benzer kampanyalar düzenleyerek çevresel farkındalığı artırmayı hedefliyor.
.jpg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 02Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 03TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 04Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 05
- 06ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 07AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 0811 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 09MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 10BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 11BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 12KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 13MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 14YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 15BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA




Henüz Yorum yok