DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü, bölgede etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle barajlara gelen su miktarının arttığını belirterek, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak illerinde kontrollü su tahliyesi yapılabileceği uyarısında bulundu.
DSİ 10. Bölge Müdürlüğü, bölgede etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle barajlarda kontrollü su tahliyesi yapılabileceğini duyurarak 5 ilde vatandaşları uyardı.
Yapılan açıklamada, baraj havzalarına düşen yağış miktarının artmasına bağlı olarak barajlara gelen su akımlarının yükseldiği belirtilerek, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak illeri sınırları içerisindeki DSİ’ye ait barajların işletme programları çerçevesinde yönetildiği ifade edildi.
“ZARURİ HÂLLERDE KONTROLLÜ TAHLİYE YAPILABİLMEKTEDİR”
Açıklamada, yüksek akımların oluşması durumunda zaruri hâllerde kontrollü tahliye (su bırakma) işlemlerinin gerçekleştirilebileceği vurgulandı.
Tahliye sürecinde can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla; nehir yatakları ve dere kenarlarında bulunan vatandaşların duyuruları dikkate alması, tarım arazileri ve geçici barınaklar için tedbir alınması, nehir yatağına girilmemesi ve ani su yükselmelerine karşı dikkatli olunması istendi.
DSİ, vatandaşların olası olumsuzlukların yaşanmaması için resmî kurum duyurularını takip etmeleri ve yapılan uyarılara hassasiyetle uymalarının önemini vurguladı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY RAKAMLARI AÇIKLADI
- 02 KÜTÜPHANELER HİZMETE GİRDİ
- 03SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR
- 04İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KURUM VE ODA ZİYARETLERİ
- 05BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ "RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR"
- 06HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 07BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 08Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 09TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 10Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 11
- 12ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 13AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 1411 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 15MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI




Henüz Yorum yok