BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN KURTULDU
20 yaşındaki hastanın tedavisini başarıyla gerçekleştiren Nefroloji Uzmanı Dr. Zeki Kemeç şunu söyledi, “İnsan ayakta tutan kemiklerdir, kemikleri örten ve hareket etmemizi sağlayan kaslardır. Kaşık tutmak, saç taramak, yürümek, oturmak ve ayağa kalkmak gibi hareketleri kaslar vasıtasıyla yapıyoruz. Kas yıkım nedenleri oldukça fazladır. Depremler, ağır sporlar, ilaçlar, toksinler, yüksekten düşmeler, şiddetli enfeksiyonlar, işkence ve şiddete maruz kalma gibi belli başlı nedenlerdir. Belli bir düzeyde miyoglobin böbrekler yolu ile atılıyor. Zamanında müdahale edilmediğinde böbrek zarar görür.
Çok riskliydi
Tuncay Toprak kas yıkımı yaşayan bir hastamızdır. Soğuk bir günde koyun otlatıyor. Gün sonunda yoruluyor, koyunların peşinden koşarken ayağı kayıyor. Dengesini kaybedip tepenin yamacından düşüyor ve tepenin dibine kadar takla atarak yuvarlanıyor. Hasta aynı gün evine gidiyor. Ertesi gün şiddetli kas ağrısı olunca Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemizacil servisine getiriliyor. Acilde yapılan analizlerinde kemik kırığı yoktu. Karın ve göğüs boşluklarındaki organlarda ve kafatasında bir hasar bulunmadı. Laboratuvar değerlerinde böbrek değerleri yüksekti. Böbrek yetmezliği olunca tarafımıza konsülte edildi. Çok riskliydi böbreğin çürüme ihtimali vardı fakat çok erken davrandık. Hemen nefroloji servisine yatırdık. Yoğun serum ve bikarbonat takviyesi ile böbrekleri yavaş yavaş düzeldi. Süzülmesi ile geri döndü. Kontrollü tedavi ile hastamız kronik böbrek yetmezliğine girmedi ve hemodiyaliz ihtiyacı olmadı. Hasta şifa buldu.”
Çok mutluyum
Mutlu bir şekilde doktoruna ve servis çalışanlarıma teşekkürlerini sunarak taburcu olan Tuncay Toprak, “Hayatımı kurtardınız. Hemodiyalize girmediğim için ayrıca çok mutluyum. Burada kaldığım sürede bana göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 02BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 03ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 04HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 05GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 06BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 07TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 08TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 09SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 10YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 11BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 12BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 13BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 14ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 15KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ




Henüz Yorum yok