
Kanalizasyon suyu Batman Çayı’na akmaya devam ediyor
Batman merkez Hilal Mahallesi’nde 16 yaşındaki Mahsum Yaprak’ın düşerek hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelen isimsiz kanal tehlike saçmaya devam ediyor. “İkinci İluh Deresi” olarak da adlandırılan kanalın etrafında bariyerlerin olmaması ve kanaldan akan kanalizasyon suyunun arıtılmadan Batman Çayı’na akmasını defalarca gündeme gelmesi ve aradan geçen yaklaşık 6 aya rağmen halen akmaya devam ediyor.
Batman Çayı’na kanalizasyon suyunun akıtılması haberlerine yönelik BASKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Belde Mahallesi’ndeki yerleşim alanlarının bir bölümüne ait hattın ana kolektörle bağlantısı kesilmiştir ve mecburi olarak yağmur suyu şebekesi ile bağlantısı yapılmıştır." denilmiş ve en kısa sürede sorunun giderilmesi için ihaleye gidileceği açıklanmıştı.
Hatırlanacağı üzere konuyla ilgili görüştüğümüz Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar, kanalizasyon sularının Batman Çayı'na dökülmesi sorunuyla ilgili belediyeyle görüşmelerinin devam ettiğini söyleyerek Mart ayı içerisinde sorunun giderilmesi için ihale yapılacağını belirtmişti.
Basında yer alan haberler üzerine kanalizasyon suyunun arıtılmadan Batman Çayı'na akıtılmasına tepki gösteren STK temsilcileri ve Batman halkının tepkilerinin görmezden gelen DBP'li belediye hastalıklara davetiye çıkarılarak çayda mikropların üremesine sebep olmaya ve burada ekolojik dengeleri bozmaya devam ediyor.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 02“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 03İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 04178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 05ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 06Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 07Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 08Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 09Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 10Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 11Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 12BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 13BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 14VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 15BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
Henüz Yorum yok