2023 HASANKEYF TURİZM YILI İLAN EDİLSİN
2023 HASANKEYF TURİZM YILI İLAN EDİLSİN
Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy’ un açıkladığı “2023 Turizm Strateji Hedefleri” kapsamında Batmanlı turizmciler 2019 yılının “Göbeklitepe Turizm Yılı” ilan edildiği gibi 2023 yılının da 12 bin yıllık tarihi ile 2023 yılı “Hasankeyf Turizm Yılı” ilan edilmesini istedi.
Real Konak Hotel Genel Müdürü Hüseyin Aslan, Ilısu Barajı’nda su tutulmaya başlamasıyla birlikte 2023 yılında Hasankeyf’in bölge turizminin başkenti olacağını söyledi.
Su altı dalış turizmi, aralarında Zeynel Bey Türbesi, Artuklu Hamamı, Hasankeyf Kalesi, İmam Abdullah Zaviyesi gibi eserlerin de aralarında olduğu tarihi eserler, kültürel değerleriyle birlikte tarihi ilçenin adeta bir açık hava müzesi olduğunu vurgulayan Aslan, “Bunların yanı sıra kanyonları ile de Hasankeyf her alanda bölge turizminin başkenti olacak. Biz bölge turizmcileri olarak Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’ un açıkladığı “2023 Turizm Strateji Hedefleri” kapsamında 2019 yılının “Göbeklitepe Turizm Yılı” ilan edildiği gibi 2023 yılının da “Hasankeyf Turizm Yılı” ilan edilmesini istiyoruz. Bu kararla bölge turizmi de şahlanmış olacak. Sayın cumhurbaşkanımızın bu talebimizi değerlendireceğine inanıyoruz.” Dedi.
2023 Turizm stratejisini özelikle Güneydoğu bölgesinin yeniden 2023 turizm stratejinde yer almasını, turizmin sadece kum, deniz ve güneşten ibaret olmadığını belirten Aslan, arkeolojik ve kültürel alanında turizme kazandırılması ve özelikle Güneydoğu illerinde turizm tanıtım merkezlerinin kurulması gerektiğini dile getirdi.
Batman’a son Valiler Kararnamesi ile atanan Batman Valisi Hulusi Şahin’e ayağının tozuyla kentte her alanda olduğu gibi turizm alanında bugüne kadar gün yüzüne çıkarılmayan tarihi değerleri ve farklı turizm destinasyonlarıyla ilgili yapmış olduğu projeleri hayata geçirmesinden dolayı teşekkür eden Aslan, 2023 yılının “Hasankeyf Turizm Yılı” ilan edilmesi konusunda desteklerini istediğini kaydetti.
Aslan, son olarak12 bin yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarihi Hasankeyf’in yeni yerleşim yerindeki konumu, Hasankeyf Kalesi ve mağaraları ile Batman ve Güneydoğu turizmine büyük katkı sağlayacak olan yeni Hasankeyf’in Türkiye tanıtım filmlerinde yer almasını gerektiğini ifade etti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok