BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIMIZI BİRLİKTE KALKINDIRALIM”
BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIMIZI BİRLİKTE KALKINDIRALIM”
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bulunan esnafı ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.
Ziyarette esnaf, işlerin düşük olmasından dolayı sıkıntı yaşadığını, bununla beraber artan maliyetler, yüksek gelen elektrik faturaları, yükselen sigorta primleri, vergi ve kiralardan dolayı ayakta durmakta zorlandıklarını belirttiler.
Esnafın işlerin düşük olmasından dert yandığını ifade eden Başkan Çiftçi, esnafın zor durumda olduğunu ve topyekûn esnafın kalkındırılması gerektiğini ifade etti.
Çiftçi, “Artan maliyetler, elektrik faturaları, sigortalar, vergiler ve birden çok fazla yükseltilen kiralar karşısında esnaflarımız ayakta kalmakta zorlandıklarını ifade ettiler. Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak çağrımız esnaflara sigorta ve elektrik destekleri yapılması, vergilerin azaltılması, faizsiz geri ödemeli desteklerin yapılması büyük bir elzemdir. Hükümet acilen esnafların zor durumda kalmaması için yardım ve desteklerde bulunması gerekmektedir. Esnafların ayakta kalması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki esnaflarımız şehirlerimizin ve ülkemizin ekonomik can damarları oldukları için destek olunmalıdır” dedi.
Başkan Çiftçi son olarak kira konusunda mülkiyet sahiplerine çağrıda bulunarak “Esnaflarımız kira artışları konusunda her gün bizleri arıyorlar ve fahiş artışlardan dolayı şikayet ediyorlar. Mülkiyet sahiplerinden isteğimiz kiraları makul şekilde arttırmalarıdır. Esnafın zor durumlar yaşadığı göz önündedir bu sebepten dolayı fahiş kira artışları yanlıştır. Yıllarca beraber çalışmış ve birbirinden fayda görmüş bu kişiler birbirlerine destek olmalıdır. Bu sıkıntıları hep beraber aşalım” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 02ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”
- 03KUYUMCU SOYGUNUNU YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
- 04Batman’da kuyumcu soygunu : Maskeli şahıslar altınlarla kaçtı
- 05TİCARET BORSASI ULUSLARARASI FORUMDA BATMAN’I TEMSİL ETTİ
- 06SANAT ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
- 07RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM
- 08VALİ CANALP “YATIRIM YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”
- 09İL BAŞKANI YILMAZ “TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ BİR SİYASETE VE DEVA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
- 10CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 11BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 127 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 13“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 14POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 15UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI




Henüz Yorum yok