Gercüş'te Mevlid-i Nebi etkinliği
Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Enfa-Der tarafından, Batman'ın Gercüş ilçesinde "Rahmet, Barış ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.
Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hz. Muhammed'le ilgili ilahilerin seslendirildiği etkinlikte Mevlid-i Şerif okundu.
Günün anlam ve önemine binaen katılımcılara hitap eden İttihad'ul Ulema Üyesi Molla Osman Teyfur, Hz. Muhammed'in hayatından ve onun güzel ahlakından kesitler sundu.
Hz. Muhammed'in şefkat ve rahmet peygamberi olduğunu belirten Teyfur, "Sevgili Peygamberimiz çok güzel bir ahlaka sahipti. Tevazu ve çok hayâ sahibiydi. Müminler için halim ve çok şefkatliydi. Zalimlere karşı da çok çetindi. Mazlumlara merhamet kanatlarını açardı. Her daim insanlara doğru yolu yani hak din İslam'ı anlatırdı. Peygamberimiz bizim için çok güzel bir örnektir. Bizler de onun gibi hayatımızı sürdürmeliyiz." dedi.
"Peygamberimizin dönemindeki gibi saadet istiyorsak Kur'an'a ve sünnete uymalıyız"
Adaletle hükmedildiği için Hz. Muhammed'in yaşadığı döneminin zulüm girdabından çıkıp, saadet zamanına dönüştüğünü dile getiren Teyfur, "Peygamberimizin dönemi bir saadet dönemiydi. Bunun sebebi ise sahabenin, peygamberin söylediklerini harfiyen yerine getirmesi ve Kur'an-ı Kerim'i hayatlarına tatbik etmesidir. Bugün İslam coğrafyası adeta kan gölüne döndürülmüştür. Her yerde kan ve gözyaşı var. Bugün Müslümanlar bölük pörçük durumdalar. Bu yüzden zalimler her yerde Müslümanları katletmektedir. Bugün dünyada huzursuzluk, kan ve gözyaşı hâkim ise bunun tek sebebi, peygamberimizin sünnetinden uzak olduğumuz ve Kur'an-ı Kerim'i hayatımızdan çıkarmamızdandır. Bizler, peygamberimiz dönemindeki gibi saadeti istiyorsak Kur'an'a ve sünnete uymamız gerekir." şeklinde konuştu.
Etkinlik, seslendirilen ilahilerin ardından yapılan duayla son buldu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAR VE YAĞMUR SONRASI HASAR GÖREN YOLLAR ONARILIYOR
- 02Torbadan zehir çıktı!
- 03“Hasankeyf’i arkeolojik merkezlerden biri haline getirmeyi hedefliyoruz”
- 04KALDIRIMLAR GENEL BAKIMDAN GEÇİYOR
- 05Ramazan Öncesi Marketlere Sıkı Denetim
- 06BAKAN ERSOY RAKAMLARI AÇIKLADI
- 07 KÜTÜPHANELER HİZMETE GİRDİ
- 08SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR
- 09İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KURUM VE ODA ZİYARETLERİ
- 10BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR
- 11HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 12BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 13Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 14TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 15Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı




Henüz Yorum yok