Liseler arası siyer yarışması yapıldı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kutlu Doğum haftası münasebetiyle düzenlenen Siyer Bilgi Yarışmasında lise öğrencileri ter döktü.
Hafta içinde bölgelere ayrılan ve liseler arasında yapılan Siyer Bilgi Yarışması neticesinde finale çıkmaya hak kazanan ve bölgelerinde birinci olan Batman Anadolu Lisesi, İluh Anadolu Lisesi, Raman Anadolu Lisesi, İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri kıyasıya yarıştı.
Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan siyer yarışmasına; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü Turgut Erhan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Jüri gözetiminde yapılan yarışmada Batman Anadolu Lisesi, soruların çoğunluğuna doğru cevap vererek, yarışmanın birincisi oldu. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
Yaptıkları yarışmayla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, yarışmanın en hayırlılardan birini gerçekleştirdiklerini söyledi.
“Hz. Peygamberi kendilerine şiar edinenlerden kötülük çıkmaz”
Öğrencilerin çok güzel bir yarışma ortaya çıkardığını vurgulayan Kurtaran, “Çocuklarımız Peygamberin hayatını öğrenme, Hz. Peygamberin hayatına dair bilgilerin kazanılması bizim eğitim içinde yer alan vesilemizdir. Siyer-i Nebi dersiyle hem imam hatiplerimizde hem genel ortaöğretim kurumlarımızda hem de ilk ve ortaokul kurumlarımızda bu eğitimi çocuklarımız alıyorlar. Sorularımız kolay sorularda değildi, çocuklarımız soruların yüzde 80-90’ına yakınını doğru cevapladılar. Siyer-i Nebi dersindeki bilgilerinin de sağlamasını yaptılar. Demek ki çocuklarımız Hz. Peygamberin hayatına, siyer dersine çok meraklı, ilgili ve bu dersimizde de çok başarılı olduklarını gösterdiler. Bu da bizi hayli mutlu etti.” dedi.
Hz. Muhammed’in bir rol model olduğunu ifade eden Kurtaran, “Peygamberimizin hayatı sadece bir bilgi olsun diye öğretmiyoruz, aynı zamanda bu bilginin kendi hayatımızda da pratize edilmesi için çalışıyoruz. Çünkü Hz. Peygamber bizim için bir rol modeldir. Çocuklarımızda bu bilinçle Hz. Peygamberin hayatını öğreniyorlar. Hz. Peygamberin hayatını öğrenip kendilerine şiar edinenlerden kötülük, yanlış çıkmaz. İnşallah bu çocuklarımız da milli ve manevi değerlerine bağlı, Hz. Peygamberi kendilerine örnek edinmiş ve geleceğimizi umutla teslim edeceğimiz gençler olacaktır.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EMNİYET’TEN ÇEVRE YOLU’NDA GECE DENETİMİ
- 02ARGUNAĞA , “BATMAN İÇİN DEPREM ÖNLEMLERİ ERTELENMEMELİ”
- 03KUYUMCU SOYGUNUNU YAPAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI
- 04Batman’da kuyumcu soygunu : Maskeli şahıslar altınlarla kaçtı
- 05TİCARET BORSASI ULUSLARARASI FORUMDA BATMAN’I TEMSİL ETTİ
- 06SANAT ETKİNLİKLERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
- 07RAMAZAN ÖNCESİ MARKETLERE SIKI DENETİM
- 08VALİ CANALP “YATIRIM YAPMAK İSTEYENE KAPIMIZ AÇIK”
- 09İL BAŞKANI YILMAZ “TÜRKİYE’NİN BİRLEŞTİRİCİ BİR SİYASETE VE DEVA İKTİDARINA İHTİYACI VAR”
- 10CEMAL KAYA’DAN KRİTİK ELAZIĞSPOR MAÇI ÖNCESİ TARAFTARA DAVET
- 11BATMAN'DA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI
- 127 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 13“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 14POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 15UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI




Henüz Yorum yok