Suriyeli ailelere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü "Suriyeli Çocukların Türkiye'nin Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi" kapsamında Suriyeli ailelere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Proje Yönetim Temsilcisi Ayşegül Özdemir, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Temsilcisi Hasan Ekinci, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Temsilcisi Muammer Aksoy, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Temsilcisi Süleyman Altuntaş, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Temsilcisi Ertuğrul Berk, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Temsilcisi Şevket Kahraman, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Nas, Batman Geçici Eğitim Merkezi Koordinatör Müdürleri, öğretmenler ve Suriyeli aileler katıldı. Program proje tanıtım videosuyla başladı.
Programın açış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran yaptı. Kurtaran, "Bakanlığımızın çok değerli temsilcileri, çok kıymetli misafirler, Suriyeli Çocukların Türkiye Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında düzenlendiğimiz bilgilendirme toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Geçici koruma altında ülkemizde bulunan Suriyeli misafirlerimizin üçte birine yakını zorunlu eğitim kapsamındadır. Bakanlığımız tarafından yapılan çalışmalar sayesinde çok ciddi miktarda Suriyeli çocuklarımızı okullarımıza kazandırdık. İlimizde de 4 bine yakın zorunlu eğitim çağında, geçici koruma altında Suriyeli misafir çocuğumuz var. Bizde İlimizde yaptığımız çalışmalarla bu çocuklarımızın 3 bin 200’ünü okula kazandırmış bulunuyoruz." dedi.
Konuşmasının devamında Kurtaran, "Tabi hala 800 dolayında okula devam etmeyen ya da okula kayıtlı olup devamsızlık yapan Suriyeli öğrencimiz mevcut. Bizim Suriyeli ailelerimizden talebimiz, lütfen zorunlu eğitim çağında olan hiçbir çocuğunuz okul dışında kalmasın. Bir çocuğun anne babasının üzerindeki en mühim hakkı eğitim hakkıdır. Lütfen çocuklarımızın bu haklarına riayet edelim. Bizler bir çocuğumuzun bile eğitim dışında kalmasına razı olamayız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hepimiz bu konuda çok hassasız. Lütfen aileler olarak sizlerde hassasiyet gösterin. Ben katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kurtardı.
İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran'ın açış konuşmasının ardından Proje Yönetimi Temsilcisi Ayşegül Özdemir proje ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Türkçe ve Arapça hazırlanmış eğitim bilgilendirme videoları izlendi.
Toplantı soru cevap bölümüyle sona erdi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY RAKAMLARI AÇIKLADI
- 02 KÜTÜPHANELER HİZMETE GİRDİ
- 03SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR
- 04İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KURUM VE ODA ZİYARETLERİ
- 05BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ "RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR"
- 06HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 07BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 08Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 09TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 10Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 11
- 12ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 13AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 1411 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 15MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI




Henüz Yorum yok