KÜÇÜK ESNAF DERTLİ
KÜÇÜK ESNAF DERTLİ
Ekonomik krizin faturasını en ağır küçük esnaf ödüyor.
Sebzeden meyveye, unlu ürünlerinden raflardaki tüm yiyecek ve içeceklere gelen zamlar küçük esnafı kara kara düşündürüyor.
Çoğu küçük esnaf ekonomik krize yenik düşerken, bazıları da direniyor. Esnaflar, dükkanını kapatmak istiyor ama "borçsuz nasıl kapatırım?" onu düşünüyor, arkasından gelecek olan vergi ve borçları dert ediyor.
Ekonomik krizi her ay daha da derinden hissettiklerini söyleyen esnaflar, "Enflasyon artık hayatımızın bir parçası oldu. Buna vatandaş olarak alışmamız lazım. Esnaf olarak, Ramazan bayramda da umduğumuzu bulamadık.” dediler.
ESNAFLAR DERTLİ Mİ DERTLİ
Küçük market ve pazarcı esnafının kapanmasının en önemli sebebini "zincir marketler" olduğunu söyleyen Hüseyin Aksoy, "Market zincirler yaygınlaştı, küçük esnafın durumu durağanlaştı. Vatandaş markete gidince her şeyi buluyor ama kalitesi olmuyor. Dükkana geliyor malın her şeyini soruyor. Şu andaki enflasyon da bizi bitiriyor. Alınmış herhangi bir önlem yok. Artık saat saat girdilerimizi hesaplıyoruz. Günde 3 çay içiyorsak 2 çaya düşürdük. Şu anda ülkenin ekonomisi de kötü ama Kurban bayramında umduğumuzu bulamazsak kepenkleri kapatırız" dedi.
.jpeg)
SATIYORUZ ALAMIYORUZ
Aksoy , "Ocak ayından bu zamana kadar işler böyle kötü devam ediyor. Hali hazırda hükümet tarafından küçük esnafa yönelik alınmış bir önlem yok. Biz daha da kötüye gidiyoruz. Girdiler her hafta her gün artıyor. Vatandaşlarda ekonomik krizde. Gelip Yerel Esnafı da tercih etmiyor. Bir ürün için pazarlık yapıyor. Her ürün ayda en az bir kere zam alıyor.Ürün alıyorsun satıyorsun, sattığın fiyata yeni ürünü alamıyorsun. Kar marjı zaten yok. Cebimizde olan para da gidiyor" ifadelerini kullandı.(Alican Atak)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 02
- 03ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 04AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 0511 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 06MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 07BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 08BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 09KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 10MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 11YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 12BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA
- 13ELİF NAZ KÖSEOĞLU SOFYA’DAN MADALYALARLA DÖNDÜ
- 14BATMAN TARAFSIZ 12 YAŞINDA
- 15KÜLTÜR VE SANATTA 4,6 MİLYONLUK KATILIM




Henüz Yorum yok