Batman Üniversitesi Ortadoğu’ya Açılıyor
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Aydın Durmuş, Ürdün Prenses Sümeyye Teknoloji Üniversitesi, Amman Arap Üniversitesi, Ürdün Ortadoğu Üniversitesi, Ürdün Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Ürdün Al-Zaytoonah Üniversitesi ve Filistin el-Kudüs Üniversitesi ile öğrenci ve akademisyen değişim protokolü imzaladıklarını açıkladı. Ürdün’de ve Kudüs’teki üniversitelerden hem öğrenci değişimi hem de akademisyen değişimi yapılabileceğini belirten Rektör Durmuş, “Protokol çerçevesinde hem İslami İlimler Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimiz hem de diğer öğrencilerimizin Arapça öğrenmek için Ürdün ve Kudüs’teki üniversitelere gidebilecek, aynı şekilde akademisyenlerimizde bundan faydalanabilecektir” dedi.
.jpg)
Batman Üniversitesi olarak Kudüs ve Ürdün’den gelen öğrencilere kabiliyet ve kalite açısından iyi olduğumuz makine, inşaat, elektrik elektronik, bilgisayar ve petrol mühendisliklerinde çok faydalı olacaklarını belirten Rektör Durmuş, İslam ümmetinin yeniden birleşmesine bir katkı mahiyetinde olan bu protokollerin bir karınca misali ateşe su taşımak olduğunu söyledi.
Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. Olağan Toplantısı’ndan sonra Filistin’de Kudüs Üniversitesi’ni ziyaret ettiklerini belirten Prof. Dr. Durmuş, “Ürdün’den Kudüs’e gitmek gerçek bir esaretin nasıl yaşandığının görülmesi açısından oldukça önemli, daha sınırda İsrail zulmü başlıyor, sizi sınır kapısında saatlerce bekletiyorlar, kameralardan izliyorlar, bin bir sualden sonra bazen izin veriyor, bazen izin vermiyorlar. İsrail polisinin yüzüne Filistin’de bakamıyorsunuz, hemen tehdit ediliyorsunuz. Filistinli kardeşlerimiz gerçekten bir açık hava hapishanesinde yaşıyor. Bunu gözlerimizle müşahede ettik. Ümmetin birliği ve dirliği sağlanmazsa bu esaret daha yıllarca sürecek. Rabbim ümmeti bir ve diri kılsın inşallah” diye konuştu.
.jpg)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAHÇELİEVLER’DE SİLAHLI PANİK
- 02“SAHAMIZ KAPANMASIN, TAHRİKLERE KAPILMAYALIM”
- 03PETROLSPOR CEZAYA TAKILMADI 4-1
- 04PETROL-İŞ, ''TPAO'DA LİYAKAT YOK SAYILIYOR''
- 05KUYTUL, BATMAN’DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU
- 06PWK’den Dünya Anadil Günü mesajı : “Dilimiz varlığımızdır”
- 07MÜSİAD BATMAN'DAN ANLAMLI İFTAR
- 08MUZAFFER NASIROĞLU’NDAN GENÇLİĞE TAM DESTEK
- 09FEKİYE TEYRA TAZİYEEVİ TIKLIM TIKLIMDI
- 10KÜRTÇE DİLİ İÇİN YÜRÜDÜLER
- 11BATMAN’DA ZEYNEL KÜRSEP’İN AKIBETİ SORULDU
- 12VALİ CANALP’A VERGİ HAFTASI ZİYARETİ
- 13KUDRET CAMİİ’NDE GÖNÜL SOFRASI KURULDU
- 14RAMAZAN’DA UÇACAKLARA HAVALİMANI HATIRLATMASI
- 15Petrol-İş’ten Viking’te Sendikalaşma tepkisi : “Baskılar bizi yıldıramaz”




Henüz Yorum yok