Batman’da ilk yerli salatalık hasadı başladı
Batman merkeze Balpınar (Girêsîra) beldesine bağlı Yeniköy (Sêgirka) köyü sakinleri, seralarda yetiştirdikleri salatalıkların hasadına başladıklarını söyledi.
Bölgede en çok sebze yetiştirildiği yapan yaklaşık 300 haneli 4 bin nüfuslu köy sakinleri, geçimlerini tarım ve kısmen hayvancılıkla yaptıklarını ifade etti.
İlk yerli salatalığın hasadına başladıklarını dile getiren çiftçi Duhan Balin, yaklaşık bir ay önce ektikleri salatalıkları toplamanın sevincini yaşadığını kaydetti.

Duhan Balin
Hasadın henüz istedikleri gibi olmadığını belirten Balin, “Salatalıkların fidesini 15 Martta tarlaya ektik. Şu anda da ilk hasadına başladık. Bu süre içesinde gübreleme, çapa, sulama, bağlama gibi bakımlarını yaptık. 2 tane bir dönümlük seramız var. İlk hasadı aldık ama verim ilk olunca azdır. Salatalıklar tam verim verdiğinde bir dönüm toprakta ortalama bir tona yakın salatalık alabiliyoruz. Topladığımız salatalıkları torbalara koyup hal komisyoncularına satıyoruz. Yılın ilk yerli salatalığı olduğu için daha fiyatın ne kadar olduğunu biz de bilemiyoruz.” diye konuştu.

“Bu yıl fiyatların daha iyi olmasını bekliyoruz”
Salatalıkların maliyetinin geçen seneye göre daha da yükseldiğini söyleyen Balin, bu yıl iyi bir fiyat beklediklerini belirtti.
Balin, “Geçen sene salatalığın kilosu bir buçuk ila iki lira arasındaydı. Hatta kilosu bir liraya kadar düşmüştü. Geçen yılın fiyatlarından memnun değildik. Çünkü masraflarımız çok olduğu için bize az geliyordu. Bu yıl salatalığın fiyatı daha belli değil ama biz kilosunu 3 ila 3 buçuk lira arasında olmasını bekliyoruz. Bizi ancak bu fiyat memnun eder ve kurtarır. Daha aşağı bir fiyat bizi zarara sokar.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 02KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 03BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 04BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 05MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ
- 06BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU
- 07KAYMAKAM ÖZTAŞ, GERCÜŞ’TE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI
- 08PETROL CİTY AVM’DE RAMAZAN COŞKUSU
- 0911 BİN 604 KİŞİ SÜRÜCÜ AKADEMİSİ’NDEN FAYDALANDI
- 10NASIROĞLU ÇİFTİNDEN RAMAZAN ZİYARETLERİ
- 11BATMAN SPOR LİSESİ KIZ HENTBOL TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 12VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 13ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 14324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 15DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM




Henüz Yorum yok