Batmanlı çiftçilerin mağduriyeti sürüyor
Batman'da Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan bir türlü su alamayan çiftçilerin sıkıntısı bitmek bilmiyor. Sulama kanalından mısır tarlaları için su alamadıklarını söyleyen merkeze bağlı Kuyubaşı köyündeki çiftçiler, yetkililerin konuya duyarsız kalmasından şikâyetçi.
Tarlalarını kurumasın diye bin bir türlü güçlükle sulayan çiftçiler, tarlalarının altından geçen Sol Sahil Sulama Kanalı'ndan akan sudan havuzlarına vana takılmadığı için faydalanamadıklarını belirterek, yetkililerin yaşadıkları soruna bir çözüm bulmasını bekliyorlar.
Yaşadıkları sorunu defalarca bildirmelerine rağmen kimsenin konuyla ilgilenmediğini ifade eden çiftçilerden Mehmet Nurullah Gönülaçar, "Kanalda su var ama faydalanamıyoruz." diyerek tepkisini dile getirdi.
Mağduriyetinin son bulmasını isteyen Gönülaçar, "Bütün herkesin suyu geliyor, sadece bizim suyumuz gelmiyor. Su borumuz burada. Ortadaki geliyor ama bizimki gelmiyor. Sol Sahil Sulama Birliği, 'Çiftçi Kayıt Sistemi'niz (ÇKS) yok.' diyor. ÇKS yok ama bütün araziyi babamın, amcamın adına ben işletiyorum. Bu sene yeni ektim ve doğrudur, size üye değilim. Gelip üyeliği yaparım ama istiyoruz ki suyumuz gelsin. Orta taraftan su geliyor ama buraya akmıyor. Kendi imkânlarımızla su çekiyoruz." dedi.
Sadece kendi sularının akmadığını sözlerine ekleyen Gönülaçar, "Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı 'Gidip dolaşmışız, bütün mısırlar sulanmış.' diyor ama bizim hiçbir mısırımız sulanmamış. Kendi imkânlarımızla, traktörle günlük 250 TL mazot parasını verip, 24 saat nöbet tutuyoruz ve 200 metre buraya su getiriyoruz. Herkesin var, sadece bizim suyumuz yok. Gelip bir çare bulsunlar. Sol Sahil Sulama Birliği yetkilileri bir gün dahi buraya gelmediler. Sol Sahil Sulama Birliği uğraşmadığı için suyumuz yok. Mağduriyetimiz devam ediyor. Sayın Valimize sesleniyoruz: Bir çare bulun bize." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 02Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 03TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 04Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 05
- 06ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 07AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 0811 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 09MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 10BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 11BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 12KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 13MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI
- 14YEŞİLÇAM VE NOSTALJİ GECESİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
- 15BATSO, TRC3 BÖLGESİ İÇİN DİKA MASASINDA




Henüz Yorum yok