Batman 29 Yaşında
Batman 29 Yaşında
Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Batman’ın il oluşunun 29. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Tarihi dokusu ve kültürel değerleri bakımından son zamanlarda yapılan yatırımlarla Türkiye’nin 21. Büyük kenti olan Batman’ın, marka şehir olduğunu hatırlatan Eş Başkanlar, Batman’ın bölgenin parlayan yıldızı olma potansiyeli taşıdığına ve bunu hakettiğine dikkat çektiler.
Elmedine yerleşim biriminin 1926-27 yılı ilkbaharında bugünkü Batman Çayının taşması nedeniyle haritadan silindiğini kaydeden Eş Başkanlar şu açıklamada bulundular: “1937 yılında bucak olan İluh 1940'lı yılların sonları ile 1950'li yılların başlarında bölgede var olan petrol filizlerinin değerlendirilmesi sonucunda büyük gelişme sağladı. 1955 genel nüfus sayımında İluh nüfusunun 4713 olarak kaydedilmesiyle 2 Kasım 1955 tarihinde Belediye teşkilatına kavuşan Batman, ardından alınan kararla 2 Eylül 1957 tarihinde ilçe teşkilatına kavuşmuştur. 1990 yılına kadar çok hızlı bir gelişme yaşayan Batman, 16 Mayıs 1990 tarih ve 3647 sayılı kanunla Türkiye'nin 72. ili olmuştur. Batmanımızı her bakımdan modern ve üreten bir şehir yapmak için elimizdeki imkânları sonuna kadar kullanma kararlılığındayız. Marka şehir olma yolunda emin adımlarla yürüyen ilimizin il oluşunun 29. Yılını kutluyoruz”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“Ramazan, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel zamanıdır”
- 02Ramazan ayında kırmızı ete zam gelir mi?
- 03TOPRAKLA BULUŞAN YÜZLERCE FİDAN…
- 04ZABITA'DAN 12 İŞLETMEYE CEZA
- 05KIZARTMA YAĞINDAN UYUŞTRURUCU ÇIKTI
- 06HASANKEYF’TE TUR REHBERLERİNE TANITIM PROGRAMI
- 07“VATANDAŞIN OMZUNDAKİ BÜYÜK YÜKÜ HAFİFLETİYORUZ”
- 08BAŞKAN DEMİR’DEN RAMAZAN AYI MESAJI
- 09Diyetisyen Bağcı’dan Ramazan’da Gece Atıştırmalarına Dikkat Uyarısı
- 1045 KİLOGRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 11BATMANLI SİYASİLERDEN RAMAZAN-I ŞERİF MESAJLARI
- 127 ALANDA 6 İL BİRİNCİLİĞİ
- 13REAL KONAK HOTEL GOTÜRKİYE PLATFORMUNDA
- 14NASIROĞLU’NDAN İLUH DEVLET HASTANESİ’NE ZİYARET
- 15“RAMAZAN, PAYLAŞMA AYIDIR”




1 Yorum
Emin Ziya
22 Mayis 2019