BATMAN BELEDİYESİNDEN EV EKONOMİSİNE DESTEK
Batman Belediyesi Hevi (Umut) Kadın Atölyesi’nde İşkur ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa yürütülen projede, kadın kursiyerler Batman’da ilk ve tek olan tamamı el yapımı kitre bebek üretimi gerçekleştiriyor.
Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hevi Kadın Atölyesinde, kitre bebek, kokulu taşlar, ahşap boyama, kapı süsleri, keçe çalışmaları gibi farklı üretim alanlarında gördükleri kurslarla meslek edinen kadın kursiyerler, kurslarda öğrendiklerini üretime dönüştürmeye başladı.
Kursta yapılan kitre bebeklerin hazır madde kullanılmadan tamamıyla el ürünü olduğunu belirten Kurs öğreticileri; “Kitre bebekler; tel, pamuk, evlerdeki eski kumaşlar kullanılarak yapılıyor. Kursumuzda 18-45 yaş arası 15 kursiyerimiz bulunmakta. Kursiyerlerimizin hepsi çok istekli. Çok güzel sıcak bir ortam oluşmuş durumda” dedi.
Hevi Kadın Atölyesinde açılan kurslarda yer almaktan mutluluk duyduklarını belirten kursiyerler ise: “Bize bu güzel imkânı sağladığı için belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Kursumuzdan çok memnunuz. Hevi Umut Kadın Atölyesinde açılan kurslara düzenli olarak katılım sağlıyoruz. Bu sayede ev ekonomisine katkıda da bulunarak kendimizi mutlu hissediyoruz” dedi.
Kurs boyutundan üretim boyutuna geçmeye başladıklarını belirten Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, Hevi Kadın Atölyesinde, tamamı kursa katılan kadınları el emeğiyle üretilen kitre bebeklerin, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’u ziyarete gelen konuklara hediye edileceğini açıkladı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Beşiri’de 14 Engelliye Akülü Sandalye Desteği
- 02CANSUYU DERNEĞİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ 400 AİLEYE YARDIM
- 03HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ DUALARLA AÇILDI
- 04NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU
- 05Gazeteciler Derneği’nde Hatice Türkan dönemi başladı
- 06KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODASINDA YENİ DÖNEM
- 07BATMAN'A 301 MİLYON TL'LİK YATIRIM DESTEĞİ
- 08Esnafa ramazan çağrısı
- 09Murat Soner ile “Dizimde Oynar Mısın?” 17 Şubat’ta Batman’da Seyirciyle Buluşuyor!
- 10BOĞAZİÇİ TEKNOPARK’TAN BATMAN’DA İLK DEMO DAY
- 11EKREMOĞLU, ''ESNAFA YÜZ MİLYONLARCA KREDİ VERDİK''
- 12ADALET MÜCADELESİ SÜRÜYOR
- 13RAMAN-DER’DEN ANADİLDE EĞİTİM ÇAĞRISI
- 14KAR VE YAĞMUR SONRASI HASAR GÖREN YOLLAR ONARILIYOR
- 15Torbadan zehir çıktı!




Henüz Yorum yok