Hasankeyf'te 'Tarih' Taşıma Devam Ediyor
Ilısu Baraj suları altında kalacak olan Batman’ın Hasankeyf ilçesinde tarihi eserlerin taşınması işlemleri sürüyor. İlçede, bulunan kale kapısının ilk bölümü bugün taşındı.
Ilısu Barajı suları altında kalacak olan Hasankeyf’te tarihi eserlerin taşıma işlemine bugün tarihi orta kapının taşınması ile devam edildi. Antik kent Hasankeyf Kalesi’nin orta kapısı olarak bilinen tarihi kale kapısının 3 parçaya bölünerek taşınma işlemi başladı. İlk parçanın 137 ton ağırlığında olduğunu belirten Devlet Su İşleri (DSİ) yetkileri, ikinci kısmın 125 ton, üçüncü kısmın ise 147 ton ağırlığında olduğunu ve 96 tekerlekli kendinden modüler SPMT aracı ile taşınma işlemini yapıldığını söyledi.
137 tonluk tarihi orta kapının taşınma işlemi sırasında konuşan DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı, “Ilısu projesinde şuan tarihi bir anı yaşıyoruz. Orta kaleyi çok hassas bir çalışmadan sonra en üstündeki kale kapısının ilk parçasını aldık. 2 gündür taşınma işlemi üzerinde çalışıyoruz. Kale kapısın ilk parçasını geçici depo sahasına getireceğiz. Bununla beraber bu hafta içerisinde kale kapısın 3 parçasını taşınmış ve yeni yerinde montajına başlamış olacağız” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ÇİFTÇİ "RADYOLAR GÜNCELLİĞİNİ KORUYOR
- 02HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ LOKALİ AÇILIYOR
- 03BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 04Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 05TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 06Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 07
- 08ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 09AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 1011 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 11MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI
- 12BAŞKAN AKSOY’DAN ANLAMLI HEDİYE
- 13BAB-GED Başkanı Demir: Radyolar hak ettikleri destek ve değeri görmüyor!
- 14KADINLARA DESTEK ÇALIŞMALARI MAHALLEDE ELE ALINDI
- 15MUHTARLAR TOPLANTISI STM’DE YAPILDI




Henüz Yorum yok