Durmuş,ProjeTanıtım Toplantısına Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay'ın katılımıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç başkanlığında YÖK'te düzenlenen "Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi" tanıtım toplantısına katıldı.
Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, YÖK tarafından, TRT ve THY'nin sponsorluğundaki projenin tanıtım toplantısına, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, YÖK üyeleri ve tüm üniversite rektörleri katıldı.
Ortadoğu'da Körfez Savaşı ile başlayarak, bugüne kadar süregelen savaşlar nedeniyle bu coğrafyada zarar gören yüzlerce yıllık bilim merkezlerini, akademik mirası ve akademik hayatı korumak, Türkiye'nin bölgedeki rolünü ortaya koymak ve bu konuda ulusal ve uluslararası farkındalığı artırma amacını taşıyan "Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi", tanıtım toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı.
Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan'ın koordinatörlüğünde yürütülen projeye, çeşitli üniversitelerden bilim insanları da katkıda bulundu. Proje kapsamında, ülkelerinde savaş, işgal ve ilhak koşulları bulunan ve Türkiye'de hayatlarına devam eden bilim insanlarının ve öğrencilerin konuşmalarının yer aldığı videoların gösterimi yapıldı. Ayrıca videolar ve Anadolu Ajansı tarafından sağlanan görsellerle oluşturulan infografikler, YÖK tarafından farklı ülkelerde düzenlenecek uluslararası panellerle yurt dışı kamuoyu ile paylaşılacak.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU
- 02Gazeteciler Derneği’nde Hatice Türkan dönemi başladı
- 03KAHVECİLER VE KIRAATHANECİLER ODASINDA YENİ DÖNEM
- 04BATMAN'A 301 MİLYON TL'LİK YATIRIM DESTEĞİ
- 05Esnafa ramazan çağrısı
- 06Murat Soner ile “Dizimde Oynar Mısın?” 17 Şubat’ta Batman’da Seyirciyle Buluşuyor!
- 07BOĞAZİÇİ TEKNOPARK’TAN BATMAN’DA İLK DEMO DAY
- 08EKREMOĞLU, ''ESNAFA YÜZ MİLYONLARCA KREDİ VERDİK''
- 09ADALET MÜCADELESİ SÜRÜYOR
- 10RAMAN-DER’DEN ANADİLDE EĞİTİM ÇAĞRISI
- 11KAR VE YAĞMUR SONRASI HASAR GÖREN YOLLAR ONARILIYOR
- 12Torbadan zehir çıktı!
- 13“Hasankeyf’i arkeolojik merkezlerden biri haline getirmeyi hedefliyoruz”
- 14KALDIRIMLAR GENEL BAKIMDAN GEÇİYOR
- 15Ramazan Öncesi Marketlere Sıkı Denetim




Henüz Yorum yok