DİKAMEP PROTOKOLÜ İMZALANDI
DİKAMEP PROTOKOLÜ İMZALANDI
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) koordinasyonunda, Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) ile Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün iş birliği ile hayata geçirilen ‘Dicle Kalkınma Ajansı İstihdam Odaklı Mesleki Eğitim Programı (DİKAMEP)’ iş birliği protokolü, Vali Ekrem Canalp’in katılımı ile imzalandı.
Valilik makamında gerçekleştirilen imza töreninde; DİKA Genel Sekreteri Aykut Aniç, BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ile İŞKUR İl Müdür Vekili Abdülmecit Aksoy hazır bulundu.
Batman’da iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun kalifiye personel yetiştirmek üzere istihdam garantili mesleki eğitim kurslarının düzenlenmesine yönelik hazırlanan program kapsamında; DİKA, BATSO ve İŞKUR koordinasyonunda işverenlerle işbirliği yapılarak sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi için teorik eğitimler düzenlenecek, sektörlerin talep ve ihtiyaçları ayrıca iş gücü piyasası araştırmaları sonuçlarına uygun olarak meslekler belirlenecek, belirlenen mesleklere yönelik sektörlerin istediği işe alım beceri setlerinin araştırılması analizi ve eğitim modülü oluşturulacak, eğitimler sonrası başarılı olan adaylara başarı belgeleri verilecek, işverenlerden alınan talepler doğrultusunda işveren ve kursiyer eşleştirmesi yapılarak istihdam süreci izlenilecek, istihdam sürecinde işyerinde uygulamalı işbaşı eğitimler için İŞKUR programları ve diğer istihdam teşvikleri uygulamaya alınacaktır.
Ayrıca, imzalanan protokol gereği Kalkınma Ajansları 2024 yılı Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği kapsamında kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık ilkesi çerçevesinde hareket edilecektir.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RAMANLI: BU ZULÜM SON BULSUN
- 02İHH, YARDIMLARI 5 BİN AİLEYE ULAŞTIRACAK
- 03BATMAN’IN NÜFUSU 662 BİN 626’YA YÜKSELDİ
- 04Oduncu, “Bölge takımlarına yönelik ırkçı saldırılar meclis gündeminde”
- 05SERDAR TUNCER BATMAN’DA GENÇLERLE BULUŞTU
- 06TRAFİK KONTROL MERKEZİ İNCELENDİ
- 07Milletvekilleri Nasıroğlu ve Keleş’ten İl Millî Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret
- 08HAVALİMANI OCAK’TA 71 BİN YOLCUYU AĞIRLADI
- 09KAÇAK MISIR EKİMİ ELEKTRİK KAYIPLARINI ARTIRDI
- 10MAVİ-YEŞİL BATMAN PROJESİ’NİN 2. ETABI TANITILDI
- 11Batman Park AVM Konuta Yöneliyor
- 12KANALİZASYON BACASINI DEDEKTÖRLE TESPİT ETTİLER
- 13DSİ’DEN BARAJ TAHLİYESİ UYARISI
- 14Bir Sevda, Bir Ülkü, 57 Yıllık Sadakat
- 15BATMAN’IN GELECEĞİ KONUŞULDU




Henüz Yorum yok