
Cami miniklerin sesleri ile yankılandı
Batman’ın Sason ilçesinde Alparslan Anaokulu ve Melekler 1 ile Melekler 2 Anaokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Merkez Camisinde ağırlandı.
Minik öğrencilere haftanın önemini anlatan İlçe Müftüsü Süleyman Baran, “Her yıl 1 ila 7 Ekim günlerinde kutlanan Camiler ve din görevlileri haftası ilçemizde de düzenlenen çeşitli ekinliklerle kutlanmaktadır. Bu kutlamalar çerçevesinde minik öğrencilerimize de caminin bölümleri, mihrap, minber, vaaz kürsüsü, cami kütüphanesi ve caminin diğer alanları hakkında minik öğrencilerimizi bilgilendirdik. Ayrıca abdest, namazın kılınış şekli, camide uyulması gereken kurallar, caminin adabı, namazın adabı gibi konuları da öğrencilerimize anlattık. Minik öğrencilerimiz ile iki rekat namaz da kıldık. Öğrencilerimizi camide görmek bizleri sevindirmiştir. İnşallah önümüzdeki aylarda yapacağımız çeşitli ekinliklerle öğrencilerimizi ara da bir camiye tekrar davet edeceğiz” dedi.
Öğrencilerine haftanın anlam ve önemini anlatmak için cami ye götürdüklerini ifade eden Alparslan Anaokulu Müdürü Elif Belge, “Öğrencilerimize din görevlileri hakkında ve camilerimiz hakkında verilen bilgilerin camide verilmesi onların hafızalarında daha kalıcı olacağını düşünüyorum. Öğrencilerin camilerden uzak tutulmaması ve camilere severek gitmeleri açısından bu ziyaretin önemli olduğunu düşünüyorum. İlçe müftümüz ve cami görevlileri tarafından öğrencilerimize çeşitli ikramların dağıtılması da öğrencileri sevindirmiştir” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 02YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 03BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 04Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 05GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 06TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 077 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 08HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 09“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 10Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
- 11KÖYLERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
- 12HAK-İŞ, 830 BİNİ AŞKIN ÜYESİYLE BÜYÜYOR
- 13Batman Kuyumculuk’tan yeni yatırım
- 14ŞERZAN KURT ANISINA 15. ÖYKÜ ÖDÜLÜ DÜZENLENİYOR
- 15YEŞİL ALANLAR KAPSAMLI BAKIMDAN GEÇİRİLDİ
Henüz Yorum yok