
HATİMOĞULLARI “KARDEŞLİK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
DEM PARTİ EŞBAŞKANI TÜLAT HATİMOĞULLARI “40 YILI AŞKIN MÜCADELEMİZİ BARIŞ İÇİN VERİYORUZ”
‘Demokrasi ve Özgürlük’ mitinginde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “DEM Parti olarak, Kürt ve Türkiye halkları olarak elbette onurlu barışın yanındayız. Bizler 40 yılı aşkındır mücadelemizi barış için veriyoruz” dedi.
“KARDEŞLİK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”
Demokratik Kurumlar Platformu öncülüğünde düzenlenen ‘Demokrasi ve Özgürlük’ mitinginde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Dörtyol kavşağında adeta kuş uçurtulmadı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, TJA (Özgür Kadın Hareketi) Aktivisti Ayla Akat Ata konuşma yaptı. Bir tokalaşmayla başlayan ve devamında tam anlamıyla ne istediklerini bilmedikleri çeşitli gelişmelerin olduğunu belirten DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Biz DEM Parti olarak, Kürt ve Türkiye halkları olarak elbette onurlu barışın yanındayız. Bizler 40 yılı aşkındır mücadelemizi barış için veriyoruz. Bizler bu ülkeye adalet ve demokrasi gelsin diye halklar arasında gerçek bir kardeşlik olsun diye mücadele ediyoruz. Ama onlar ne yaptılar her seferinde Kürtlerin başını ezmeye çalıştılar ama başaramadılar. Başaramadıklarını bu meydanlarda siz değerli halkımız gösterdi. Batman’dan Ankara’ya sesleniyoruz; bizler onurlu bir barış ve demokratik zeminde bir çözme hazır olduğumuzu her fırsatta ifade ettik ve bunun için de dedik ki bu konuda oyun oynamıyor, boşuna umut vermiyorsanız ve ciddiyseniz öncelikle İmralı kapılarını açın halka kendi mesajını kendisi versin.” dedi.
.jpg)
AYLA AKAT ATA
“BATMAN’I TANIMIYORLAR”
Daha sonra söz alan Batman eski Milletvekili Ayla Akat Ata ise şunları söyledi; “Halkın iradesi yoktur diyorlar. Peki hazır savaş demişken bu ülkede yıllardır çatışma istemiyoruz, şiddet istemiyoruz, devlet Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümünü sağlamak durumundadır diyen partimizin, gençlerimizin ödediği bedel ortadayken bugün bir kez daha barış meselesini ciddiye almadan, barış meselsini halkın gündeminden uzak, barış meselsini halkın gerçekliğine yabancı bir şekilde ele almak isteyenler var. Şimdi bu meydandayız. Sesimiz, sözümüz bir. Sözümüzü söylemek için buradayız. Bir karar verildi bu karar bir kez daha çözümsüzlük oldu, kayyum oldu. Burası Batman. Peki bu kararı verenler Batman’ı bilmiyorlar.”
.jpg)
KESKİN BAYINDIR
“KÜRT HALKI BOYUN EĞMEYECEK”
Batman Belediyesine el koyulduğunu belirten, DBP Eş Genel Başkanı ve Batman Milletvekili Keskin Bayındır; “Batman Kürt halkının mücadelesinin temelidir. Biz sadece 3 mesaj verdiler. Bu her üç mesajda da bize özgürlükçü ve öncü projelerinizi kabul etmiyoruz. Biz de mesajı aldık ve bu alandan sesleniyoruz. Siz ne yaparsanız yapın Kürt halkı sizin önünüzde boyun eğmeyecek ve eğmedi de. Biz bu kayyumu kabul etmiyoruz ve geldikleri yere geri göndereceğiz. Kürt halkı gerçek bir çözüme her zaman hazır. Bugün bu meydan da bu iradeyi bütün Türkiye ve dünyaya gösteriyoruz. Kürt halkı onurlu bir çözüm ve barış istiyor. Haksızlığı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Elbette kazanacağız, direnişiniz amacına ulaşacak” dedi.
.jpg)

Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Yedi Hilal Derneği’nden “Senin Yazın 2025” Programı
- 02“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 03Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 04Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
- 05Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu
- 06ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 07“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 08İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 09178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 10ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 11Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 12Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 13Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 14Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 15Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
Henüz Yorum yok