
CANALP, “PROTESTO DEMOKRATİK BİR HAKTIR”
Batman Valisi Ekrem Canalp, basın mensuplarıyla yaptığı basın mensuplarıyla yaptığı basın toplantısında soruşturma ve gözaltlarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Protestoların demokratik bir hak olduğunu söyleyen Canalp, “Olgunluk içerisinde protestolarını gösterenlere saygımızı bir daya yineliyoruz” dedi. Kayyum atamasıyla birlikte yaşanan olaylara açıklık getiren Batman Valisi Ekrem Canalp, sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan toplantılarda, protestoların hukuk devletinin anayasanın tanımış olduğu bir hak olduğu ve bu hakkın uygun bir şekilde yerine getirildiğinde problem olmadığını, teşkil etmeyeceğini ifade etmeyeceğinin altını çizen Canalp, '' Protesto dediğimiz işin içerisine taşlamak girerse, vandallık girerse işin şekli değişir. Yaşanan olaylarda Belediye otobüslerinin camlarını, otobüs duraklarını, şehir mobilyalarını, engelli şarz istasyonlarını tahrip edilmesi, bunlar söz konusu olduğu zaman bunlara demokratik bir hak olduğu söylenemez. Yine aynı şekilde esnafımızın camlarını kırmak bu şekildeki toplumun huzurunu bozacak şekilde taşkınlık yapan Batman ve Batmanlılara zarar verenlerin tutuklanması yada bazı kişiler hakkında ev hapsi veya adli gözetim süreçlerinin takibi söz konusudur. Batman Belediyesinin de kendi personelinin katıldığı olaylarla ilgili olarak ta bu da idari soruşturma konusudur.
İdari soruşturma sürdüğü zaman bu şekildeki kişiler de tespit edilerek mutlaka ki idari işlemler yapılacaktır. Burada kimse tereddüt etmesin kötü niyetli olan herkes mutlaka ki devlet tarafından belli şekilde soruşturma konusu edilmesi normal ve olağandır. Ama onun dışında demokratik şekilde sadece olgunluk içinde tepkisini göstermiş olan bütün vatandaşlarımızın da demokratik tepkilerine saygımızı bir kez daha burada yineliyor ve ifade ediyoruz'' dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01VALİ CANALP “BATMAN HAVALİMANI KLİMA SORUNU GİDERİLİYOR”
- 02BATMAN’DAN SİİRT’E PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİMİ
- 03Hasankeyf Gençlik Kampı ve Gençlik Merkezi hizmete açıldı
- 04Yeni yerleşim alanları için yapılan içme suyu hattı incelendi
- 05Batmanlı İş İnsanı Esat Ekremoğlu, Memleketine Değer Katmaya Devam Ediyor
- 06Geleceğin Yıldızları Petrolspor’da Yetişecek
- 07BADER’ den Batmanlılara Boğaz Turu ve Birlik Mesajı
- 08Evde Sağlık Hizmetlerinde büyük atılım
- 09Peygamber Sevdalılarından Batman Halkına Çağrı: “Gazze İçin Ankara’da Olalım”
- 10OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı
- 11FUTBOLDA GOL YEMEDEN ÇİFTE ŞAMPİYONLUK
- 12Temmuz Ayında Elektrik Tüketiminde Rekor Artış
- 13Çarşı Pazarda Kışlık Bereketi: Vatandaş Kurutmalık Alışverişine Yöneldi
- 14Zabıtadan Dilencilere ve Işıkta Satış Yapan Çocuklara Sıkı Denetim
- 15Sason’da Ulaşım Rahatlıyor: Gölbaşı Mezrasına Güvenli ve Konforlu Yol
Henüz Yorum yok