
"SALGIN BİREYSEL ÇABAYLA ÖNLENEMEZ"
"SALGIN BİREYSEL ÇABAYLA ÖNLENEMEZ"
Tabip Odası ve SES Şubesi:
Batman Tabip Odası ve SES Şubesi, ortak basın açıklamasıyla sağlıkçıların pandemi sürecinde yaşadıklarına dikkat çekti.
Açıklama şöyle: “Sadece sağlık çalışanları değil, babalarımız, annelerimiz, kardeşlerimiz ölüyor. Daha çok olduğunu bildiğimiz ama resmi olarak açıklanan rakamlarla dahi her gün 50 yurttaşımız, önlenebilir bir hastalık olan COVID-19’dan hayatını kaybediyor.
COVID-19 Salgın sürecinin bilimsel yöntem, şeffaf veri ve ilgili tüm kesimlerin katılımı ile etkin ve koordineli bir anlayışla yönetilmesini istiyoruz. Ülkenin en önemli ve gerçek gündeminin COVID-19 salgını olduğunun kabul edilmesini ve ülkeyi yönetenler başta olmak üzere tüm kişi ve kurumların bu gerçekliğe uygun tutum almasını istiyoruz.
TBMM’ni açılmasını beklemeden bütün partilerin COVID-19 salgını konusunda işbirliği ve koordinasyon sağlamak üzere bir araya gelmeleri için çağrı yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı’nı başta TTB olmak üzere bütün sağlık meslek odaları, sağlık sendika ve dernekleri ile birlikte “COVID-19 işbirliği ve ortak çalışma meclisi” oluşturmasını talep ediyoruz.
Hiçbir salgın vatandaşların bireysel çabalarıyla önlenemez. Bireysel tedbirler merkezi ve kapsamlı bir irade ve güven verici kararlarla birlikte uygulandığında anlamlı olur. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı il Hıfzıssıhha kurullarını işlevli kılmalı, başta Belediyeler ve kent konseyleri olmak üzere işçi-memur sendikaları, hemşeri köy derneklerinden, kültür sanat dernek ve vakıflarına kadar bütün demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarını sürece katmalıdır.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01Yedi Hilal Derneği’nden “Senin Yazın 2025” Programı
- 02“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 03Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 04Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
- 05Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu
- 06ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 07“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 08İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 09178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 10ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 11Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 12Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 13Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 14Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 15Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
Henüz Yorum yok