BATSO'DAN NEFES KREDİSİ
BATSO'DAN NEFES KREDİSİ
BATSO BAŞKANI ABDULKADİR DEMİR’DEN DENİZBANK ARACILIĞIYLA ÜYELERİNE GERİ ÖDEMELERİN 2021 YILINDA BAŞLAYACAĞI NEFES KREDİSİ DESTEK MÜJDESİ
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir DEMİR, COVİD-19’dan etkilenen cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük işletmeler için bugünden itibaren TOBB Nefes Kredisi’nin devreye alındığını bildirdi.
BATMAN TSO üyelerinin pandeminin başladığı günden itibaren finansmana ulaşmada büyük sıkıntı yaşadıklarını belirten Başkan DEMİR, “Özellikle cirosu küçük işletmelerimiz finans bulmakta zorluk yaşıyordu. Nefes Kredisi ile bu zorluklar bir nebze olsun giderilecek” dedi.
Başkan DEMİR hayata geçirilen Nefes Kredisi’yle ilgili şu bilgileri verdi: “Nefes Kredisi’ne 25 milyon cironun altındaki işletmeler başvuru yapabilecekler. Yıllık faizi % 7.5 oranında belirlenen kredinin 2020’de anapara ve faiz ödemesi bulunmayacak. Geri ödemeler 2021 yılında 12 eşit taksitte yapılacak. Kredi’de üst limit illere göre 50.000.-TL ile 100.000.-TL arasında değişecek. Kredinin yüzde 80’ni Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli olacak. Toplamda 6 milyar TL kaynak yaratılarak, 40 bin KOBİ’ye ulaşılması hedefleniyor. Şuan başvurular Denizbank üzerinden yapılacak. 2 hafta sonra kamu bankalarının da projeye katılımı bekleniyor” dedi.
Nefes Kredisi için TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Başkan DEMİR, sözlerine şöyle devam etti: “Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun büyük gayretiyle, TOBB ve 365 oda ve borsanın tüm kaynaklarını, üyelerinin bir an önce kullanabilmesi için yapılan çalışmaları sonuçlanmıştır. Odalar olarak gücümüzü her zaman üyelerimizden almaktayız. Bu zor günlerde üyelerimize destek olmak için TOBB öncülüğünde Odamızın kaynaklarını üyelerimize sunuyoruz. Bu kararı alan TOBB Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve TOBB yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi.
Ayrıca Başkan DEMİR, kredi kullanmak isteyen üyelerimizin başvuru için gereken “Faaliyet Belgesi”ni odamızdan veya odamıza gelmeden web sitemizden Tobb E-belge işlemler kısmından alınabileceğini söyledi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 02ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 03KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 04BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 05Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 06YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 07METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 08GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 09VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 10VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ
- 11İKİ PROTOKOL İMZALANDI
- 12PETROL CİTY, RAMAZAN’DA 1 MİLYON ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI
- 13BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 14AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 15KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU




Henüz Yorum yok