
Tatbikat gerçeği aratmadı
Dün Saat 14.30’da TP Batman Bölge Müdürlüğü binasında TP, AFAD, UMKE Batman Belediyesine ait İtfaiye ekipleri ve 112 Acil servisin iş birliğiyle nefes kesen yangın tatbikatı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Batman Valisi Azmi Çelik, TP Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, Kamu kurum müdürleri TP personelleri ve öğrenciler katıldı. Batman Bölge Müdürlüğü binasında yaklaşık 180 çalışan personel yapılan yangın ve Deprem tatbikatında senaryo gereği yangın sireni çalmaya başladı. Yapılan tatbikat sonucunda 180 personel, itfaiye ekipleri tarafından kısa süre içerisinde binadan tahliye edilerek güvenli alana çıkarıldı.
TP, AFAD, UMKE ve diğer ekipler ise yangın sonrası bazı katlarda yaralanan ve yoğun duman nedeniyle merdivenleri kullanamayarak mahsur kalan bazı personel bulunduğu katın penceresine çıkartılarak itfaiyenin açtığı hava yastığına atlayarak kurtarılırken bazı personel ise yangın merdivenleriyle bir kısım ise Libaretör halatlarıyla binanın dış cephesinden kurtarıldı. Gerçeğini aratmayan görüntülere sahne olan tatbikat, güvenli bir şekilde yangın bölgesinden tahliyesi sağlanan personel, Bölge Binası önünde bekleyen ambulanslarla hastane acil servisi bölümüne taşınarak tedavi altına alınmasıyla yapılan tatbikat sona erdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Fevzi Bakır, “TP bünyesinde bulunan Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir tatbikat gerçekleştirdik tatbikatta yangın, arama kurtarma, tahliye ve ilk yardım çalışmalarını yaptık. Bu tatbikatın temel amacı ise vatandaşların bir nebze olsa bir farkındalık yaratmak ve olası bir doğal afette vatandaşın bilinçlenmesi,”dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok