Engellilere üst geçit 'engeli'
Batman ’da hayata geçirilen üst geçitler, vatandaşların rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmesine olanak sağlasa da bu üst geçitlerin engelli vatandaşlara hitap etmemesi tepki çekiyor.
Batman ’da hayata geçirilen üst geçitler, vatandaşların rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmesine olanak sağlasa da bu üst geçitlerin engelli vatandaşlara hitap etmemesi tepki çekiyor. Yapılan üst geçitlerde engelli asansörü ve rampaların olmaması engelli ve yaşlı insanlar için eziyete dönüşüyor. Özellikle üst geçitlerde büyük sıkıntılar çeken engelliler için hiçbir çalışma yapılmıyor.
2 KİLOMETRE YOL GİDİP DÖNÜYORUZ
Engellilerin üst geçitleri kullanamamasından dolayı büyük sıkıntı çektiklerini belirten Hasan uçak , karşıdan karşıya geçmek için 2 kilometre yolu gidip tekrar döndüklerini belirtti. Uçak; “Hemen hemen hiçbir üst geçidi engelliler kullanamıyor. Üst geçitlerde ne engelli rampası var ne asansörler var. Bazı üst geçitlerde asansör yerleri olmasına rağmen hiçbirinde asansör yok, çalışmıyor. Değil tekerlekli sandalyeli olanlar bastonla bile, yaşlılar olsun engelliler olsun bu üstgeçitleri kullanamıyorlar. Karşıdan karşıya geçmek istiyoruz fakat üst geçidi kullanamadığımız için bir kavşaktan diğer kavşağa nerden bakarsanız 2 kilometre yolu gidip tekrar dönmek zorunda kalıyoruz. Ulaşımın zaten berbat olduğu bir yerde bu toplu taşımalar minibüsler ve taksilerde çok büyük bir sorun çıkarıyor. Engellilere hiçbir saygıları yok. Bu üst geçitlerde başlı başına bir sorun bence. Zaten gecikmiş olan bir sorun, bu sorunun bir an önce bir çözüme ulaştırılması gerekir” dedi.
ENGELLİLER DÜŞÜNÜLMÜYOR
Bir engelli vatandaş olarak Batman ’da engellilere yönelik hiçbir çalışmanın olmadığını da aktaran Uçak; “Özellikle park, bahçe ve cafelerde engelli lavaboları yok. Son zamanlarda parklar bahçeler yapılıyor ama engellilere yönelik maalesef bir lavabo bile yok. Olan da kiler olarak kullanılmaya başlanmış. Engelliler hiçbir şekilde düşünülmemiş. Bunlar yasalarda olduğu halde hiçbir şekilde uygulanmıyor. Ve denetimi yapılmıyor. Bunları göz ardı ediyorlar” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 02KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 03TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 04ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 05Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 06ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 07URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 08KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 09MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 10LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 11İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 12BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 13BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 14ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 15NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ




Henüz Yorum yok