
Para yutan çocuk ölümden döndü
Batman merkez Hürriyet Mahallesi'ndeki evlerinde oyun oynayan 5 yaşındaki Hayrulnisa Bademci isimli çocuk, oynadığı sırada 25 kuruş parayı ağzına koydu. Ağzındaki para nefes borusuna kaçan minik Hayrulnisa hastanelik oldu.
Edinilen bilgiye göre, oyun oynadığı sırada metal para yutan Hayrulnisa, ailesi tarafından aile sağlık merkezine, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine ve özel bir hastanenin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Ailenin iddiasına göre, minik Hayrulnisa nefes borusundaki metal paradan dolayı rahat nefes alamadığı sırada ambulansla Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırıldı. Burada nefes borusunda metal paranın olduğu ve herhangi bir müdahalenin yapılamayacağından dolayı özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak özel hastanede müdahale öncesi ailenin 600 TL ödemesi gerektiğini belirtti. Hastane yetkilileri 'para ödenmeden müdahalenin yapılmayacağını' söyleyerek bir skandala imza atıldı. Nefes almakta zorluk çeken minik kız Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Yaşananlara tepki gösteren Hayrulnisa'nın ninesi Türkiye Bademci, "Çocuğumuzu tedavi için Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürdük. Buradan özel bir hastaneye sev edildik. Tedavi için 600 TL para istendi. Üzerimizde paranın olmadığını söyledik. Torunumun ölüm tehlikesi olduğu halde müdahale edilmedi. Devlet hastanesine kaldırıldık. Burada yapılan müdahale ile metal para midesine indirildi ve elhamdülillah durumu şimdi iyidir." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 02BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
- 03ETİKET VE FİYAT DENETİMİ YAPILDI
- 04KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 8.940 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 05BAKAN MEMİŞOĞLU’NDAN BATMAN’A TEŞEKKÜR BELGESİ
- 06ESKİ EHLİYETLERDE SON GÜN 31 TEMMUZ
- 07AŞIRI SICAKLAR TRAFO PATLATTI
- 08YENİ TARIM İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI
- 09TAZELENME ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
- 10LİSE ÖĞRENCİSİNDEN GAZZE’YE ANLAMLI DESTEK
- 11HOBİ EVİ SAHİPLERİNDEN PROTESTO
- 12İLK YARDIMI ÖĞRENİYORLAR
- 13BATMAN’I YÜZMEDE GURURLA TEMSİL ETTİLER
- 14Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 15KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
Henüz Yorum yok