
ŞİMŞEK "ÇOUKLAR ANADİLNDE EĞİTİM ALMALI"
‘Halklar anadilleriyle eğitim almalı’
Eğitim-Sen Batman Şube Başkanı Nurettin Şimşek, ana dilde eğitime dikkat çekerek: “Bir ülkenin sosyal ve ekonomik olarak gelişme kaydedebilmesi için o ülke çocuklarının kendi dilleri ve kültürleri ile büyümelerinin önü açılmalı” diye konuştu.
Eğitim-Sen Batman Şubesi, seçimli dersler olarak alınan anadil derslerinin yetersiz olduğunu açıkladı. Şube Başkanı Nurettin Şimşek, yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Bir ülkenin sosyal ve ekonomik olarak gelişme kaydedebilmesi için o ülke çocuklarının kendi dilleri ve kültürleri ile büyümelerinin önü açılmalı ve yeni nesiller için bunlar kayıtsız şartsız sağlanmalıdır.
Anadilinde eğitim hakkının tüm yönleriyle serbest hale getirilip uygulamaya konulduğunda anlam kazanacak. Ülkemizde anadili Kürtçe, Arapça, Lazca, Ermenice, Hemşince, Çeçence, Süryanice.. vb. olan çocuklar kendi dillerinden koparılmaktadır. Bu durum tüm toplumu etkilemekle beraber en çok çocukları etkilemektedir. Bilimsel olarak da pedegojik ve formasyonel olarak da anadilin çocuklar için önemi açık ve nettir. Tüm bu belirleme ve gerçekler ortadayken aynı zamanda seçmeli dersler ile ilgili de bir süreç yürümektedir. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki haftada iki saat seçmeli ders bu topraklarda yaşayan halklara hakarettir. Olması gereken herkesin kendi ‘ana dilinde eğitim’ almasıdır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TARİH, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA BULUŞMASI
- 02İHSAN TAŞ YAPAY ZEKA İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU
- 03EKMEN; ‘HOLİGANLIĞIN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ!’
- 04TEMİZLİK KAMPANYASI HİLAL’DE BAŞLADI
- 05Doyan; ‘Asla kabul edilemez, özür dilemeye davet ediyoruz’
- 06Milletvekili Oduncu’dan Petrolspor’a yapılan ırkçı saldırılara sert tepki
- 07BATMAN - İZMİR UÇUŞLARI BAŞLIYOR
- 08Ramanlı, İluh Mahallesindeki sorunları dinledi
- 09ESNAF ODASI’NDAN EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 10MAHALLELİ İSTEDİ, VALİ CANALP TALİMAT VERDİ
- 11ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ SON HAFTAYA KALDI
- 12Batman’da meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı
- 13MEZARLIKLARDA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
- 14AİLE ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 15NEVİZADE CAFE RESTAURANT AÇILDI
Henüz Yorum yok