
NİHAT EKİNCİ: ÇÖZÜM SÜRECİ BİTMEZ
Yüksel FM radyosunun yayınına konuk olan Gazeteci Yazar Nihat Ekinci gündemdeki konularla ilgili olarak sorulan sorulara yanıt verdi.
Son günlerdeki gelişmelerin değerlendirildiği programda ilimizde ve ülkemizde meydana gelen olaylar ve gelişmeleri değerlendiren Ekinci sürecin gidişatı konusunda bütün olumsuzluklara rağmen karamsar olmadığını seçimlerden sonra kalınan yerden devam denileceğini umduğunu belirtti.
Kozlukta kaybolan Erkan Erkun olayına da değinen konuğumuz bu ülkede artık insanların kaybolmasının tahammül gösterilmemesi gerektiğini vurgulayarak Sivil Toplum Kuruluşlarını, İnsan Hakları kuruluşlarını ve devlet otoritesini göreve çağırdı. İnsanların 90’lı yıllara tekrar yaşamak istemediğini, evlerinden veya işyerlerinden gece gündüz güven içerisinde çıkmaları gerektiğine belirterek bu ortamın sağlanması herkesin ortak görevidir görüşünü savundu.
Cumhurbaşkanının ziyaretleri sırasında meydana gelen karşılama sıkıntıları konusundaki soruyu yanıtlarken de devleti temsil eden kurumların, vatandaşın tamamını temsil eden kurumların siyasal tartışmalar içerisine çekilmemesi gerektiğini özellikle cumhurbaşkanlığı makamı gibi bütün yurttaşları temsil eden, koruyan ve kollayan bir kurum ile Belediye gibi ahalinin tamamına hizmet ve temsilliyet gösteren bir kurumun siyasal tartışma ve çekişme konusu olmasının yadırganması gerektiğini belirtti.
Adaylar ve seçim sonuçlarına ilişkin soruya cevaplandırırken de büyük olasılıkla seçimin 3-1’lik bir sonuçla biteceğini tahmin eden Ekinci aday eleştirilerinin ise düzgün yapılması gerektiğini hatırlattı. Kimsenin ırkından,inancından,görüşünden dolayı dışlanamayacağını belirterek dün Bulgaristan’daki sıkıntılardan bahsedenler bugün aynı durumun uygulayıcısı durumuna düşüyorlarsa bir yanlışlık içindedirler dedi. Adaylar meselesinin insanı ve demokrasi değerleri ile ele alınması gerektiğini belirterek Atalan’ın adaylığını olumlu bulduğunu söyledi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
- 02Öğrenciler Gazze İçin Kermes Düzenledi
- 03Petrolspor U14 takımı Türkiye 4'ncüsü oldu
- 04BARO’DAN SARIYER TARAFTARINA SUÇ DUYURUSU
- 05TARİH, KÜLTÜR VE DAYANIŞMA BULUŞMASI
- 06İHSAN TAŞ YAPAY ZEKA İLE İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU
- 07EKMEN; ‘HOLİGANLIĞIN KİMSEYE FAYDASI OLMAZ!’
- 08TEMİZLİK KAMPANYASI HİLAL’DE BAŞLADI
- 09Doyan; ‘Asla kabul edilemez, özür dilemeye davet ediyoruz’
- 10Milletvekili Oduncu’dan Petrolspor’a yapılan ırkçı saldırılara sert tepki
- 11BATMAN - İZMİR UÇUŞLARI BAŞLIYOR
- 12Ramanlı, İluh Mahallesindeki sorunları dinledi
- 13ESNAF ODASI’NDAN EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 14MAHALLELİ İSTEDİ, VALİ CANALP TALİMAT VERDİ
- 15ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ SON HAFTAYA KALDI
Henüz Yorum yok