GÜRÜLTÜ DENETİM ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Batman Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü iş birliğiyle, kent genelinde gürültü kirliliğinin önlenmesine yönelik saha denetimlerine başlandı.
Denetimler kapsamında; kent merkezinde faaliyet yürüten; işletmeler, düğün salonları, isteme evleri, eğlence mekânları, cafe ve benzeri alanlarda gürültü seviyesi ölçümleri ‘Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’ çerçevesinde yapılacak. Gürültünün tespit edildiği alanlarda ilk etapta mevzuatın öngördüğü sınır değerleri üzerinden ölçümlerin yapılacağı ve ilk etapta ilgili işletmelere uyarı yapılacağı, uyarılara rağmen gerekli önlemleri almayan yerlere ise idari yaptırım uygulanabilecek.
Batman Belediyesi, denetimlerin temel amacının vatandaşların huzur ve sağlık hakkını korumak olduğunu vurguladı. Yetkililer, gürültü kirliliğinin stres, uyku bozuklukları, işitme kayıpları ve yaşam kalitesinde düşüş gibi pek çok olumsuz etkiye yol açtığının bilimsel olarak kanıtlandığını hatırlatarak, yürütülen çalışmaların cezai yaptırımların ötesinde, toplumsal bilinç oluşturmayı ve işletmelerin çevreye duyarlı şekilde faaliyet göstermelerini sağlamayı hedeflediğini belirtti.
.jpg)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU’NDAN TESBİH PAZARINA ZİYARET
- 02 “Hasta mahpus cezaevinde tutulmamalı”
- 03EKMEN, “GAZETECİLERE YÖNELİK YARGI BASKISI ARTIYOR”
- 04Şeyh Süleyman Bağdu Davası 17 Nisan’a Ertelendi
- 05Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 06Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 07Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 08BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 09BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 10EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 11ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 12KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 13BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 14Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 15YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA




Henüz Yorum yok