
KAMU İŞÇİLERİ TEPKİLİ “NE SİZ O TEKLİFİ VERMİŞ OLUN, NE DE BİZ DUYMUŞ OLALIM!”
Kamu İşçileri Tepkili: “Emeğimize Saygı Gösterin!”
Kamu sektöründe görev yapan işçiler, 2025-2026 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi sürecinde hükümetin sunduğu teklifin yetersiz olduğunu belirterek tepkilerini dile getirdi.
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen işçiler, hükümete seslendi. Açıklamayı Koop-İş Van Şubesi İdari Sekreteri Mehmet Zeki Özkan okudu.
Mehmet Zeki Özkan, yaptığı açıklamada kamu işçilerinin sosyal diyaloga dayalı, şeffaf ve çözüm odaklı bir yaklaşım beklediklerini ancak hükümetin üç ay boyunca hiçbir teklif getirmediğini vurguladı. "Geçim şartları her geçen gün zorlaşıyor dedik, görmezden geldiniz. Sabırla çözüm bekledik. En sonunda ise lütufmuş gibi bir teklif sundunuz. Bu teklifiniz, bırakın kabul etmeyi, emeğimizi yok saymaktır!" diyerek hükümete tepki gösterdi.
“NE SİZ O TEKLİFİ VERMİŞ OLUN, NE DE BİZ DUYMUŞ OLALIM!”
Yapılan açıklamada maaşların bir ay değil, bir haftayı bile çıkarmaya yetmediği belirtilerek, kira, fatura ve temel ihtiyaçların karşılanamaz hale geldiği ifade edildi. Özkan, “Geçim sıkıntısı bugün kamu işçisinin en büyük sorunudur. Yoksullaştırılıyoruz, yoksunlaştırılıyoruz. Bu mesele yalnızca kamu işçisinin değil, herkesin meselesidir" denilen açıklamada, belirsizliklerin sosyal barışı zedeleyeceği uyarısı yapıldı.
“EMEKÇİ GÖREVİNİ YAPTI, SIRA HÜKÜMETTE”
Açıklamanın sonunda kamu işçilerinin görevini yaptığını ve yapmaya devam ettiğini belirten Özkan, hükümetin artık bu süreci daha fazla uzatmaması gerektiğini söyledi. “İşçinin emeğinin hakkını vermeli, adil ve kabul edilebilir bir teklifle bu süreç sonlandırılmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, “Batman büyükşehir olma yolunda ilerliyor”
- 02BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK İÇİN BULUŞTULAR
- 03Başkan Kaplan, “Sosyal konut projesinde esnafa pozitif ayrımcılık yapılmalı”
- 04İNOVATİF BÜFE VE TEMİZ TUVALET PROJESİ YAYGINLAŞIYOR
- 05MÜSİAD BATMAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI
- 06YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARININ KURULUMU BAŞLADI
- 07DİCLE NEHRİ’NDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK
- 08BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
- 09BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 10ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 11“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 12BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 13HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 14EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 15YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok