TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
Batman’da uzun yıllardır özellikle yağışlı dönemlerde ciddi risk oluşturan taşkın sorununa karşı kapsamlı bir adım atıldı.
Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından hazırlanan 2026 yatırım programına alınan ‘İluh By-Pass Hattı Projesi’ kentte sel riskini azaltmaya yönelik en önemli yatırımlardan biri olarak öne çıkıyor.
Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucunda programa dahil edilen proje, geçmiş yıllarda yaşanan taşkınların ardından kalıcı çözüm üretmeyi hedefliyor. Özellikle 2006 ve 2023 yıllarında meydana gelen sel felaketleri, İluh Deresi kaynaklı risklerin azaltılmasına yönelik projelerin önemini bir kez daha ortaya koymuştu.
Toplam 12,8 kilometre uzunluğunda planlanan by-pass (kuşaklama) hattı sayesinde, taşkın sularının şehir merkezine ulaşmadan kontrollü şekilde yönlendirilmesi sağlanacak. Proje kapsamında Kağnıhanon, Köyaltı, Aşağıkonaka, Savara, Dadik, Şakuli ve Gava derelerinden gelen sular tek bir sistemde toplanarak güvenli biçimde taşınacak. Böylece yaklaşık 4 bin 830 hektarlık alanın taşkın riskine karşı korunması hedefleniyor.
Söz konusu yatırımın hayata geçirilmesiyle birlikte şehir merkezindeki taşkın baskısının önemli ölçüde azaltılması, olası sel felaketlerinin önüne geçilmesi ve Batman’ın afetlere karşı daha dirençli bir yapıya kavuşması bekleniyor.
Öte yandan aynı yatırım programı kapsamında Çay Deresi ve Avşo Deresi için de taşkın önleme projelerinin hayata geçirileceği bildirildi.
Uzmanlar, bu tür altyapı yatırımlarının yalnızca mevcut riskleri azaltmakla kalmayıp, kentin uzun vadeli güvenliği açısından da kritik rol oynadığına dikkat çekiyor.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞAFAK’TA BAZALT YAMA ÇALIŞMASI
- 02EKMEN : "KENTLER RANTA TESLİM EDİLİYOR"
- 03BAYAM-BİR'DEN GÜÇ BİRLİĞİ MESAJI
- 04ANIZ TEDBİRLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
- 05VALİ CANALP: “ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HİÇBİR İHMALE İZİN VERMEYECEĞİZ”
- 06470 BİN 720 KİLOGRAM ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILDI
- 07SİVRİSİNEK VE HAŞERE SORUNUNA ACİL ÇÖZÜM ÇAĞRISI
- 0876.362 KİŞİ UÇTU!
- 09“YAŞAR KEMAL KENT ORMANI KADERİNE TERK EDİLMEMELİ”
- 10ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI
- 11ANAVATAN PARTİSİ’NDEN “KAYYUM VE MUTLAK BUTLAN” İDDİALARINA AÇIKLAMA
- 12MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE BATMAN RENKLENİYOR
- 13OBJEKTİF GAZETESİ'NDEN BİK İSTANBUL'A ZİYARET
- 14ESNAF ODASI ÜYELERİNE VE AİLELERİNE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜZDE 15 İNDİRİM
- 15Uluslararası Ekokırım Paneline Davet!..




Henüz Yorum yok