
Anız yangını önleme çalışmaları devam ediyor
BATMAN /2016-08-18 17:05:37
Batman Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Batman merkeze bağlı 36 köyde 'Anız Yangınlarının Önlenmesi' konusunda çiftçilere bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
Anız yangınları ile mücadelede görevli teknik personelin katıldığı bilgilendirme çalışmasında; anızın önemi, anız yangınlarının toprağa ve çevreye verdiği zararlar, anız yangınlarının engellenmesine yönelik eğitim yayım faaliyetleri ile yanan alanlara yönelik yapılması gereken iş ve işlemler hakkında açıklamalar yapıldı. Ayrıca, uyarıcı broşürler dağıtılarak muhtarlara valilik tebliği elden teslim edildi.
'Anız Yangınlarının Önlenmesi ve Denetim Hizmetleri Tebliği' hazırlanarak ilgili kurumlara ve köy muhtarlıklarına gönderildi. Teknik personel tarafından biçerdöver kontrolleri yapılırken, anız yangınları konusunda eğitim yayım çalışmaları da yapıldı.
Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan 8 adet 'Anız Yangını' konulu pankart, şehrin gözde yerlerine asılarak halkın farkındalığı sağlandı.
Anız yakan 14 kişiye 34 bin TL para cezası kesildi
Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2016 yılında uyarıları dinlemeyerek anız yakan 14 kişiye toplam 34 bin 40 TL ceza kesildiği belirtildi.
Açıklamada, İl Müdürlüğü tarafından kurulan anız yangınlarının önlenmesi ekibinin, her gün araziye çıkarak eğitim çalışması yapmaya devam ettiği bildirildi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok