
Dicle Elektrik’ten dezenformasyon açıklaması
Havaların soğumaya başlaması ile birlikte artan kaçak elektrik kullanımını önlemeye dönük çalışmalarını yoğunlaştıran Dicle Elektrik, buna paralel hakkında çıkarılan asılsız haberlerdeki artış nedeniyle bir açıklama yaptı. Dicle Elektrik; düzenli fatura ödeyenleri korumak adına sürdürülen kaçak elektrikle mücadeleyi itibarsızlaştırma çabalarının amacına ulaşamayacağını açıkladı.
Dicle Elektrik Dağıtım’dan yapılan yazılı açıklamada, özelleştirmenin gerçekleştirildiği 2013 yılından beri kaçak elektrikle çok yönlü bir mücadele sürdürüldüğünün altı çizildi. Bu mücadele sayesinde bölgedeki kaçak kullanım oranında hatırı sayılır bir düşüş yaşandığına da dikkat çekilen açıklamada, “Şirketimizin sahip olduğu yeni teknolojilerle, bakım-onarım gerektiren yerleri daha hızlı tespit ederek müdahale edebiliyoruz. Özel sektör olarak 1.2 milyar lira ile bölgenin en büyük yatırımını gerçekleştirdik. Bölgedeki enerji altyapısı eskisinden çok daha güçlü ve kaliteli hale geldi, devam eden yatırımlarla daha da güçlü hale gelecek. Dicle Elektrik işini yaptıkça, bölgedeki enerji kalitesi dünya standartlarını yakalayacak. Tüm dağıtım bölgeleri arasında teknolojiye en fazla yatırım yapan şirketlerden biriyiz. Dicle yatırım yapmaya ve çalışmaya devam ettikçe bölge ekonomik açıdan da gelişme fırsatı bulacak, kazanan yine bu bölgedeki vatandaşlarımız olacaktır’’ ifadelerine yer verildi.
KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMINDA DÜŞÜŞ
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak gibi belki de Türkiye’nin en zor bölgesinde elektrik dağıtım işini omuzlayan şirketimiz, işini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu’nun mevzuat ve yönetmeliklerine uygun biçimde sürdürmektedir. Kaçak elektrik kullanımını önlemeye dönük mücadelemiz aralıksız sürüyor, sürmeye de devam edecek. Kişisel menfaatleri uğruna şirketimizi karalamaya çalışan, bu amaçla dezenformasyon yapan kişi, kurum veya kuruluşlara asla taviz vermeyeceğimizi, kaçak elektrik kullananlara karşı en etkili biçimde mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha duyurmak isteriz.” “Kaçak elektrik yerinde hassas aletlerle yapılan ölçümler sonunda tespit edilip belgelendikten sonra tutanak tutuluyor” ifadelerine de yer verilen açıklamada, “Tüm denetimler mevzuatlar çerçevesinde gerçekleşiyor. Şüpheli görülen sayaçlar ise iddiaların aksine sökülüp, incelenmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın İl Müdürlükleri’ne teslim ediliyor.’’ denildi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok