
Coğrafi işaretler toplantısı BATSO'da yapıldı
Yerel kalkınmanın sağlanması, ürünün özgünlüğünün korunması, üretim yapan çiftçi ve üretim ve pazarlama zincirinde yer alan aktörlerin gelirlerinin artması amacıyla yapılan TRC3 Coğrafi İşaretler Proje Toplantısı Batman Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BATSO) gerçekleştirildi.
Kendine has yapısıyla Sason ilçesiyle özdeşleşmiş Sason çileğinin coğrafi işaret olarak kabul edilmesi için BATSO, Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru sahipliği yaptı. DİKA, İl ve İlçe Gıda ve Tarım Müdürlükleri, Batman Ticaret Borsası, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Batman Üniversitesi ve Belediye temsilcilerinin de katıldığı toplantıda, projenin ilerleme süreci ve durumu hakkında konuşuldu.
DİKA temsilcisi Murat Erçin, projenin genel durumu hakkında bilgi verdi ve projenin olumlu sonuçlanması durumunda bölge için yararlı olacağını belirtti.
Yapılan toplantı sonrası konu hakkında bilgi veren Batman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Şeyhmus İşcan, "Coğrafi işaretleri, ilimizin tanıtımı için önemsiyoruz. Sason ilçemizle özdeşleşen Sason çileğinin coğrafi işaretini alarak iç ve dış piyasaya yayılmasında, bunun da ilimizin hem tanıtımı açısından hem de kalkınması açısında katkıları olacaktır. Sason çileğininki bir başlangıçtır ve bölgemizle özdeşleşmiş diğer ürünlerin de coğrafi işaretlerinin alınmasına yol açacağına inanıyoruz. Coğrafi işaret sadece bir ticaret kapısı açmıyor, aynı zamanda ürüne ve emeğe de saygı anlamı taşıyor." dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01RTÜK’ten Batman Rektörüne ziyaret…
- 02570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 03SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 04KURBANLIKLAR PAZARDA
- 05SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 06“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 07Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 08ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 09MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 10DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 11BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 12KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 13BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 14AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 15TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
Henüz Yorum yok