
Tatbikat gerçeği aratmadı
Dün Saat 14.30’da TP Batman Bölge Müdürlüğü binasında TP, AFAD, UMKE Batman Belediyesine ait İtfaiye ekipleri ve 112 Acil servisin iş birliğiyle nefes kesen yangın tatbikatı düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Batman Valisi Azmi Çelik, TP Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, Kamu kurum müdürleri TP personelleri ve öğrenciler katıldı. Batman Bölge Müdürlüğü binasında yaklaşık 180 çalışan personel yapılan yangın ve Deprem tatbikatında senaryo gereği yangın sireni çalmaya başladı. Yapılan tatbikat sonucunda 180 personel, itfaiye ekipleri tarafından kısa süre içerisinde binadan tahliye edilerek güvenli alana çıkarıldı.
TP, AFAD, UMKE ve diğer ekipler ise yangın sonrası bazı katlarda yaralanan ve yoğun duman nedeniyle merdivenleri kullanamayarak mahsur kalan bazı personel bulunduğu katın penceresine çıkartılarak itfaiyenin açtığı hava yastığına atlayarak kurtarılırken bazı personel ise yangın merdivenleriyle bir kısım ise Libaretör halatlarıyla binanın dış cephesinden kurtarıldı. Gerçeğini aratmayan görüntülere sahne olan tatbikat, güvenli bir şekilde yangın bölgesinden tahliyesi sağlanan personel, Bölge Binası önünde bekleyen ambulanslarla hastane acil servisi bölümüne taşınarak tedavi altına alınmasıyla yapılan tatbikat sona erdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Batman İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Fevzi Bakır, “TP bünyesinde bulunan Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir tatbikat gerçekleştirdik tatbikatta yangın, arama kurtarma, tahliye ve ilk yardım çalışmalarını yaptık. Bu tatbikatın temel amacı ise vatandaşların bir nebze olsa bir farkındalık yaratmak ve olası bir doğal afette vatandaşın bilinçlenmesi,”dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DÜNYA HASTANESİ, YATIRIM PROJELERİNİ ANLATTI
- 02EKMEN “BİR SOSYAL MEDYA HESABINI SUSTURMAK, SEÇMENİN SESİNİ KISMAK ANLAMINA GELİR“
- 03BELEDİYE’DEN KAYIP-KAÇAK SU SEFERBERLİĞİ
- 04VKS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 05REKTÖR DEMİR, VAKIFLAR HAFTASI AÇILIŞINA KATILDI
- 06BELEDİYE’DEN ANNELER GÜNÜ’NE ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM ATÖLYESİ
- 07HÜDA PAR’DAN GIDA VE TOPTANCILAR’A ZİYARET
- 08BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE 3. GASTRONOMİ FESTİVALİ HEYECANI
- 09REAL KONAK, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİKTE 3. AŞAMAYA ULAŞTI
- 10Batman’da otobüs durağında arı paniği: mühendis müdahale etti
- 11Yeşil Nohut Geçim Kapısı
- 12SIRRI SÜREYYA ÖNDER TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM
- 1350 TAZİYE EVİNİN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR
- 14İUP BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 15KAÇAK SİGARA OPERASYONUNDA 4 ŞÜPHELİYE ADLİ İŞLEM
Henüz Yorum yok