Durmuş,ProjeTanıtım Toplantısına Katıldı
Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay'ın katılımıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Sayın Yekta Saraç başkanlığında YÖK'te düzenlenen "Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi" tanıtım toplantısına katıldı.
Cumhurbaşkanlığının himayelerinde, YÖK tarafından, TRT ve THY'nin sponsorluğundaki projenin tanıtım toplantısına, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, YÖK üyeleri ve tüm üniversite rektörleri katıldı.
Ortadoğu'da Körfez Savaşı ile başlayarak, bugüne kadar süregelen savaşlar nedeniyle bu coğrafyada zarar gören yüzlerce yıllık bilim merkezlerini, akademik mirası ve akademik hayatı korumak, Türkiye'nin bölgedeki rolünü ortaya koymak ve bu konuda ulusal ve uluslararası farkındalığı artırma amacını taşıyan "Ortadoğu'da Akademik Mirası Koruma Projesi", tanıtım toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı.
Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan'ın koordinatörlüğünde yürütülen projeye, çeşitli üniversitelerden bilim insanları da katkıda bulundu. Proje kapsamında, ülkelerinde savaş, işgal ve ilhak koşulları bulunan ve Türkiye'de hayatlarına devam eden bilim insanlarının ve öğrencilerin konuşmalarının yer aldığı videoların gösterimi yapıldı. Ayrıca videolar ve Anadolu Ajansı tarafından sağlanan görsellerle oluşturulan infografikler, YÖK tarafından farklı ülkelerde düzenlenecek uluslararası panellerle yurt dışı kamuoyu ile paylaşılacak.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 02MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ
- 03BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU
- 04KAYMAKAM ÖZTAŞ, GERCÜŞ’TE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI
- 05PETROL CİTY AVM’DE RAMAZAN COŞKUSU
- 0611 BİN 604 KİŞİ SÜRÜCÜ AKADEMİSİ’NDEN FAYDALANDI
- 07NASIROĞLU ÇİFTİNDEN RAMAZAN ZİYARETLERİ
- 08BATMAN SPOR LİSESİ KIZ HENTBOL TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 09VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 10ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 11324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 12DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM
- 13GERCÜŞ’TE RAMAZAN ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR
- 14NASIROĞLU’NDAN RAMAZAN’DA HASTA ZİYARETİ
- 15MİNİK YÜREKLERDEN GAZZE’YE UMUT




Henüz Yorum yok