
TOKİ'nin indirim kampanyası 18 Ekim'de bitiyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için 'Yüzde 25 İndirim Kampanyası' 18 Ekimde bitiyor.
Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 25 oranında indirim yapılacak.
Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar, 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek.
Kampanyada kısmi ödeme imkânı
Yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yapacakları peşin ödemelerde, yüzde 25 indirim kampanyasından kısmi olarak faydalanabilecek.
Son başvuru 18 Ekim 2024
Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak.
Kampanyadan yararlanma şartları
İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun bulunmaması gerekiyor.
Kampanyadan, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabilecek. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak.
Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi de kullanabilecek.
Kat mülkiyeti oluşan projelerde tapu devir işlemi için tapu harcı peşin tahsil edilecektir. Banka şubesine müracaatta site yönetiminden borcu yoktur ile ilgili Belediye’den rayiç bedel belgesi getirilmesi gerekmektedir. ( Muhyeddin BEYCAN)
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01YOLAĞZI KÖYÜ’NDE İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENDİ
- 02DEM PARTİ, KAHVE FESTİVALİ İÇİN ŞEFFAFLIK İSTEDİ
- 03BESO’DAN DİJİTAL MEDYA ANLAŞMASI
- 04“EMEĞE SAYGI, ALIN TERİNE DEĞER”
- 0539 KİLO SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
- 0623 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
- 071 MİLYON 410 BİN TL’LİK MEHRİNİ GAZZE’YE BAĞIŞLADI
- 08İL BAŞKANI YILMAZ’DAN BATMAN GÖNÜLLÜLER DERNEĞİNE TAM DESTEK
- 09ONKOLOJİ TANI VE TEDAVİ MERKEZİ AÇILDI
- 10SESSİZCE ŞAMPİYON OLDU
- 11ÖĞRENCİLERE ÇARPMAMAK İÇİN UÇURUMA GİTTİ
- 12DİŞ HASTANESİNDE KABA İNŞAAT TAMAMLANDI
- 13Eyfel Kır Düğün Salonu Batman’a renk katacak
- 14KAYMAKAM İMRAK, MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI
- 15“Yarınlarımız çocuklarımızın elleriyle şekillenecektir”
Henüz Yorum yok