
1 Mayıs coşkusu
1 Mayıs coşkusu
HDP’li Bilgen ‘Bu halk acısının hesabını sandıkta soracak’
Batman’daki 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramında konuşan HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen: “Bu halk yaşadığı acısının hesabını sorma konusunda da cesaret ve kararlılığını 24 Haziran’da gösterecektir” dedi.
Batman’da 1 Mayıs İşçi, Emekçi ve dayanışma bayramı coşkusu yaşandı.16 Mayıs şehir stadyumunun yanındaki alanda saat 13.00’da gerçekleşen kutlamaya işçiler, sendika temsilcileri,siyasi parti temsilcileri ve halk katıldı.Kürtçe ve Türkçe halaylar eşliğinde kutlanan etkinliklerde HDP parti Meclisi sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerekli ve M. Ali Aslan’da yer aldı.
‘BİZE BİR ADIM GELME CESARETİ GÖSTERENE BİZ ÜÇ ADIM GELMEYE VARIZ’
1 Mayıs kutlamalarının konuğu HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, “İçinde bulunduğumuz süreç, içinde bulunduğumuz dönem, bunu tümüyle temelli bitirmenin bir fırsatını önümüze koyuyor. Ülkeyi yönetenler OHAL koşulları olmadan yönetemeyeceklerini OHAL olmadan yönetemedikleri gibi aldıkları baskın seçim kararıyla tescillemiş oldular. Miting yasaklamanın, toplantı yürüyüş yasaklamanın, gazete kapatmanın, gazeteciyi tutuklamanın, keyfiliğini kullanmak bile iktidar ömrünü uzatmaya yetmiyor ve yetmeyecek. Bu koşullar altında yapılacak bir seçime doğru gidiyoruz. Biz biliyoruz ki her şey seçimden ibaret değil. Biz şunu hep söyledik. İstediğiniz kadar yasak getirin. İstediğiniz kadar tutuklayın böylece engelleyebileceğinizi, bitirebileceğinizi sanın. Bu halk yaşadığı acılardan intikam duygusu çıkartmıyor. Ama unutmuyor. Unutmadığı gibi affetmiyor. Hafızası silinmiyor. Yaşadığı acılar ona bir nefret duygusu çıkartmıyor. Ama acısının hesabını sorma konusunda da cesaret ve kararlılık ortaya çıkartıyor. Hem iktidara hem de muhalefet partilerine çok açık çağrıda bulunuyoruz. Diyoruz ki bize bir adım gelme cesareti gösterene biz üç adım gelmeye varız. Ama bizi yok sayanı yok saymaya da varız. Bizi görmezlikten geleni, bizi suç örgütü gibi görmeye çalışanı, yasal bir partiyi, demokrasi mücadelesini kriminalize etmeye çalışanları da sandıkta gömebileceğimizi, sandıkta tasfiye edebileceğimizi hep birlikte çok net göstereceğiz.. İktidardan farkı olmayan bir inkarcılık, İktidardan farkı olmayan bir yok sayma, İktidardan farkı olmayan bir ötekileştirmeyle muhalefetin Türkiye’ye verebileceği hiçbir şey olamaz.” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok