
Arı yetiştiricilere arılı kovan ve malzeme dağıtımı yapıldı
Batman'ın Hasankeyf İlçe Kaymakamlığı tarafından proje kapsamında 3 yılda ilçedeki 50 yetiştiriciye bin adet arılı kovan ve arı malzemesi dağıtıldığı bildirildi.
GAP İdaresi tarafından programa alınan Hasankeyf Entegre Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında; Hasankeyf Kaymakamlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce ilçe merkez ve köylerinde Arı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi ile 15 çiftçiye 20'şer kovan ile toplamda 300 adet arılı kovan ve malzemesi dağıtıldı.
Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, toplam 3 yılda 500 yetiştiriciye bin adet arılı kovan ve arı malzemesi dağıtıldığı aktarıldı.
Açıklamada, “İlçemiz merkez, Irmak, Karaköy, Tepebaşı, Uzundere, Üçyol, Kumluca, Yakaköy, İncirli ve Çardaklı köylerinde ikamet eden 15 yetiştiricimize yüzde 70 hibe (Gap İdaresi) yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde toplam 300 arılı kovan ve arı malzemesi yetiştiricilerimize dağıtılmıştır. Yine proje kapsamında; Hasankeyf Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü koordinatörlüğünde projeden faydalanan 15 yetiştiricimize İlçemiz Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde konusunda uzman eğiticiler tarafından hem teorik hem de uygulamalı eğitim verilecektir. Bu eğitimler ile yetiştiricilerimizin bilinçli ve tekniğine uygun yetiştiricilik yapmalarını sağlayarak dağıtılacak arılı kovanlardan daha yüksek ve kaliteli bal üretimi hedeflenmektedir.” denildi.
Açıklamada, Hasankeyf Entegre Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında 2016-2017 ve 2018 yıllarında hazırlanan Arı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projeleri ile son 3 yılda toplam 50 yetiştiriciye bin adet arılı kovan ve arı malzemesi dağıtıldığı ifade edildi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 02TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 03ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
- 04EKMEN “BU BİR SON DEĞİL, YEPYENİ BİR BAŞLANGIÇ”
- 05GIDA NUMUNELERİ ALINDI
- 06BAŞKAN ÇİFTÇİ, ESNAFIN TALEPLERİNİ TESK’E TAŞIDI
- 07GÜNEYKENT SAKİNLERİNİ DİNLEDİ
- 08BİSİKLETİ ÇALINAN YURTSEVER’E HÜDA PAR SAHİP ÇIKTI
- 09Nûbihar Derneği'nden anadile sahip çıkma çağrısı
- 10VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 11VALİLER KARARNAMESİ ÖNCESİ KRİTİK ZİYARET
- 12Milletvekili Oduncu’dan Hasankeyf yolundaki kazalara tepki
- 13''MAVİ - YEŞİL BATMAN'A HAYAT KATACAK''
- 14ŞEYH HALİD ANMASI 17-18 MAYIS’TA
- 15BEŞEVLER MAHALLESİ PIRIL PIRIL
Henüz Yorum yok