
“Engelliler devlet destekli konut sahibi olmalıdır”
24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Aydın Gök, engellilere yönelik düzenlenen iftar programına katıldı.
Programa; Aydın Gök’ün yanı sıra, HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, kadın kolları temsilcileri, engelli derneklerinin başkanları ile engelliler ve aileleri katıldı.
Engellilerle bir araya gelen Gök, tek tek kendileriyle yakından ilgilenerek, bir süre sohbet etti.
Programda bir konuşma yapan Gök, engellilerin toplumun bir parçası olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Kamu ve sosyal yaşam alanlarının fiziki şartlarının, engellilerin düşünülerek yapılması gerektiğini belirten Gök, engellilerin önlerindeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini ifade etti.
Gök, “Seçim öncesinde de engelli derneklerimizi ziyaret ettik, sıkıntılarını dinledik. Siyasetçilerin kalitesi o makamlara oturduktan sonra belli olur. Hiç şüpheniz olmasın; şayet halkımız beni vekilliğe layık görürlerse ve mecliste milletin vekili olabilirsek ilişkilerimiz kat be kat artacaktır. Bu sözü veriyorum. Mecliste olduğumuzda ve elimizde yetki olduğunda sıkıntılarınızı duyurmaya ve çözüm bulmaya çalışacağız.” dedi.
“Engelli kardeşlerimize destekler olmalıdır”
Engellilere yönelik çok sayıda projelerinin olduğunu söyleyen ve projelerden birkaçını sıralayan Gök, “Eğitimden, sağlıktan, ulaşımdan, konut sahibi olmaya kadar bütün bu temel ihtiyaçların giderilmesi konusunda elimizden geleni yapacağız. Elektrik, engelli kardeşlerimiz için en azından yüzde 50 indirimli olması lazım. Doğalgaz ve suda bir kısım indirimler belki vardır, fakat bütün asli ihtiyaçlarda indirim olması gerekir. Konut sahibi olmada mutlaka devlet desteği olması lazım. Engelli kardeşlerimize en azından yüzde 50 destek olunmalıdır.” diye konuştu.
“Engelsiz bir yaşam olmalıdır”
Konuşmasının sonunda Gök, şunları söyledi: “Ulaşımda, yaşadığımız konutlarda, işyerlerinde engelsiz bir yaşam olması gerekir. Engelli kardeşlerimizin rahatlıkla alışveriş yapabileceği, tatile çıkabileceği, ulaşım sıkıntısı çekmeyeceği şekilde araçlar, konutlar yapılması lazım. Bunlar önceliklerimiz arasında olacaktır. Engelli kardeşlerimize belli bir hac kontenjanı ayrılsın. Onlarda rahat bir şekilde hacca gidebilsinler. Veya dönem dönem umre ziyaretleri için öncelik tanınsın.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 02TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 03BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
- 04BOKSOR M.ALİ ORTAÇ, MİLLİ TAKIM KAMPINDA
- 05Gençlik piknikte; bahar şenliğine ilgi
- 06“19 MAYIS, DİRENİŞ RUHUNUN YENİDEN CANLANDIĞI TARİHTİR”
- 07GENEL TEMİZLİK EKİBİ ÇAMLICA’DAYDI
- 08HÜDA PAR GENÇLİĞİ BAHAR ETKİNLİKLERİNE YOĞUN İLGİ
- 09ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ
- 10BATMAN’IN VİZYONU ANKARA’DA KONUŞULDU
- 11PROF. DURSUN’DAN FATİH VELİLERİNE KONFERANS
- 12ŞEYH HALİD ANMA PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
- 13BATMAN’IN KENT KİMLİĞİNE IŞIK TUTAN ÖNEMLİ ÜÇLEME
- 14TEMA’DA ARI DÖNEMİ BAŞLADI
- 15ODUNCU, KÜRTÇE İÇİN MECLİS ARAŞTIRMASI İSTEDİ
Henüz Yorum yok