
TURŞULUK LAHANA SATIŞLARI ARTTI
Batman’da çoğu kişiye göre şimdi turşu mevsimi iken, bazı vatandaşlara göre de turşunun çoktan zamanı geçti.
Soğuyan havalarla beraber aklımıza sofralarımızı süsleyen ve en çok da soğuk havalarda aradığımız turşu geliyor. Kardelen mahallesinde her Perşembe kurulan semt pazarında göze çarpan ürün beyaz lahana.
Beyaz lahana fiyatı ile müşteri ve Pazar esnafının yüzünü güldürüyor .Turşuluk beyaz lahana pazarda kilosu 1 liradan satılıyor
Batman’da kış hazırlığının en önemli aşaması olan ve hiç eskimeyen bir yemek kültürü olarak bilinen, çoğu kişi tarafından da sevilen turşu yapımı devam ediyor.
Batman’da çoğu kişiye göre şimdi turşu mevsimi iken, bazı vatandaşlara göre de turşunun çoktan zamanı geçti. Batman’da pazarcılık yapan esnaflara göre de çoğu kişi kış turşusunu hazırladı ve yaptıkları turşunun yenmeye hazır hale gelmesini bekliyorlar. Ancak bazı esnafa göre de halen turşu kurulabilir ve turşunun malzemeleri de semt pazarlarında halen satılıyor.Tüketimi fazla olan bir lezzet.
Batman pazar esnafları, turşu malzemeleri satışı ile ilgili olarak, “Yaklaşık bir buçuk ay önce turşu malzemeleri tezgahlarda yerini aldı.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da satışlarımız iyi. Şu anda da azalarak devam ediyor. Tam anlamı ile satışlarımız bitti diyemeyiz. Ancak satışlar bir ay önceki gibi de fazla değil.
Batman turşunun her çeşidini yapıyor. Alınan malzemelerden çok sevdiklerini de anlıyoruz” şeklinde konuştular.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01570 ARILI SEPET KOVANI DAĞITILDI
- 02SULAMA KANALLARINA SU VERİLDİ
- 03KURBANLIKLAR PAZARDA
- 04SAĞLIKLI YAŞAM YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI
- 05“SASON ÇİLEĞİ, DÜNYA PAZARINDA YERİNİ ALACAK”
- 06Cansuyu Derneği Batman’da kurban çalışmalarına hazır
- 07ATIK PİL KAMPANYASI DEVAM EDİYOR
- 08MALABADİ’DE ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
- 09DİCLE ELEKTRİK ENERJİ ALTYAPISINI GELECEĞE TAŞIYOR
- 10BATMANLI GENÇLER ALS’YE UMUT OLDU, BATGEV SAHİP ÇIKTI
- 11KÖY OKULU TÜRKİYE FİNALİNE KALDI
- 12BAHÇEVAN OCAKBAŞI AÇILDI
- 13AYKOME’NİN ETKİLERİ GÖRÜLMEYE BAŞLANDI
- 14TEMİZ PARKLAR İÇİN EL ELE
- 15BATMAN HAVALİMANINDAN ÇEVRECİ HAMLE
Henüz Yorum yok