
Gripten Korunmak Ýçin Portakal Suyu Ýçin
Kýþ aylarýnda, soðuk algýnlýðý ve grip gibi üst solunum yolu hastalýklarýnda belirgin bir artýþ görülüyor. Uzmanlar hastalýktan korunmak için içeriðinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunun içilmesini öneriyor.
Havalarýn soðumasýyla birlikte baðýþýklýk sistemi zayýflayan kiþilerde üst solunum yolu hastalýklarýnda önemli bir artýþ gözleniyor. Uzmanlar, soðuk kýþ günlerinde vücudun direncini artýrmak için içeriðinde bol miktarda vitamin olan meyve sularýnýn tüketilmesini öneriyor. Özellikle C vitamininin baðýþýklýk sistemi üzerinde önemli bir etkisi olduðunu ifade eden uzmanlar, bir bardak portakal suyunun her gün tüketilmesi gerektiðini vurguluyor.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Saðlýk Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Baþkaný Prof. Dr. Neriman Ýnanç, vücutta yapýmý mümkün olmayan ve dýþarýdan alýnan besinlerle vücuda giren C vitamininin azalmasýyla özellikle gribal hastalýklara davetiye çýkarýldýðýný belirtti. Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeþitli mineralleri içeren portakal suyunun soðuklarla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk hissinin giderilmesi için tüketilmesi gerektiðini vurgulayan Ýnanç, her gün portakal suyunun tüketilmesi halinde kiþinin hastalýktan korunacaðýný söyledi.
Yetiþkin bir insanýn günlük ortalama 60 mg civarýnda C vitaminine ihtiyacý olduðunu söyleyen Ýnanç, bir bardak portakal suyunun günlük C vitamini ihtiyacýný karþýlamaya yettiðini belirtiyor.
Yazarlar
- 01Asýrlarýn taþýdýðý gelenek: Tandýr ekmeði
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarýþmasý
- 04Batmanlý genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKÝ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLÝMÝ
- 06ADÝLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESÝNDEN BÝR ÝLK DAHA
- 09ÝÞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Deðil, Siz Kazanacaksýnýz
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öðrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AÐIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatýný kaybedenler gözyaþlarýyla defnedildi
- 01DEVA BAÞKANI YILMAZ'DAN SERT TEPKÝ
- 02BAÞKAN GÜNEÞ, 4. TARIM VE ORMAN ÞÛRASI’NA KATILDI
- 03HAMÝTOÐLU'NDAN SARIYER TEPKÝSÝ
- 04BATMAN’DA TARÝHÝ DOKUNUÞLA MODERN DÖNÜÞÜM
- 05MÝLLETVEKÝLÝ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
- 06Öðrenciler Gazze Ýçin Kermes Düzenledi
- 07Petrolspor U14 takýmý Türkiye 4'ncüsü oldu
- 08BARO’DAN SARIYER TARAFTARINA SUÇ DUYURUSU
- 09TARÝH, KÜLTÜR VE DAYANIÞMA BULUÞMASI
- 10ÝHSAN TAÞ YAPAY ZEKA ÝLE ÝLGÝLÝ ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU
- 11EKMEN; ‘HOLÝGANLIÐIN KÝMSEYE FAYDASI OLMAZ!’
- 12TEMÝZLÝK KAMPANYASI HÝLAL’DE BAÞLADI
- 13Doyan; ‘Asla kabul edilemez, özür dilemeye davet ediyoruz’
- 14Milletvekili Oduncu’dan Petrolspor’a yapýlan ýrkçý saldýrýlara sert tepki
- 15BATMAN - ÝZMÝR UÇUÞLARI BAÞLIYOR
Henüz Yorum yok