
BESO’nun paneli yoğun ilgi gördü
BESO’nun paneli yoğun ilgi gördü
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası (BESO) tarafından esnafa yönelik yazar Mehmet Göktaş ve araştırmacı-yazar Dr. Abdulkadir Turan’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Beraber Çalışma Kültürü ve Allah ile Ticaret’ konulu panel düzenlendi.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, oda başkanları, iş adamları ve çok sayıda esnaf katıldı. Tarihte esnaf teşkilatları, ahilik teşkilatı çok güzel hizmetler ve çalışmalar yaptığını anımsatan Çiftçi, “O kadar güzel çalışmalar yapmışlar ki otorite de sıkıntılar baş gösterdiği zamanlarda, kendileri düzeni muhafaza etmeye çalışmışlar ve kargaşaya izin vermemişlerdir. Bu sebepten dolayı bizlere büyük sorumluluk düşmektedir” diye konuştu.
“SÖZLEŞME KÜLTÜRÜ YERLEŞMELİ”
İslam’da esas olan ticaret öncesi sağlam sözleşmeler ve aynı zamanda Allah korkusu ile güven olduğunu belirten araştırmacı-yazar Doktor Abdulkadir Turan, “Allah korkusu kardeşimle sözleşme yapmana engel olmamalı. Eğer Allah korkusu adı altında kardeşinle sözleme yapmamışsan, demek ki sen İslam’da hiçbir şey anlamamışsın. Bedevi ahlaklara göre kardeşlerimizle sözleşme yapmamız ayıp olarak gösterildi. Kişinin sözleşme yapmamak için ‘sen ağabeyine güvenmiyor musun’ sözü bedeviliktir ve aynı zamanda cahilliktir. Müslümanlar arasında sağlam bir ahit ve sözleşme kültürünün yerleşmesi lazım ve buna razı olmalıyız” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEMİZLİK KAMPANYASI HİLAL’DE BAŞLADI
- 02Doyan; ‘Asla kabul edilemez, özür dilemeye davet ediyoruz’
- 03Milletvekili Oduncu’dan Petrolspor’a yapılan ırkçı saldırılara sert tepki
- 04BATMAN - İZMİR UÇUŞLARI BAŞLIYOR
- 05Ramanlı, İluh Mahallesindeki sorunları dinledi
- 06ESNAF ODASI’NDAN EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 07MAHALLELİ İSTEDİ, VALİ CANALP TALİMAT VERDİ
- 08ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ SON HAFTAYA KALDI
- 09Batman’da meydana gelen trafik kazasında 6 kişi yaralandı
- 10MEZARLIKLARDA İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
- 11AİLE ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 12NEVİZADE CAFE RESTAURANT AÇILDI
- 13Baytar, “Kayıplarımızın failleri bulunsun ve yargılansın”
- 14LOKUM ÜRETİM TESİSİ HİZMETE AÇILDI
- 15SOYSAL VE TUNÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
Henüz Yorum yok